Κίνητρα για να ανοίξουν κλειστά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Δήμητρα Σκούφου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνητρα για να ανοίξουν κλειστά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Ανοικτή θα είναι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δράση «Κατάστημα στο Κέντρο» του πιλοτικού προγράμματος ΠΟΛΗ με την οποία ο Δήμος Αθηναίων δίνει κίνητρα για να ανοίξουν ξανά 10 καταστήματα στη Στοά Εμπόρων που σήμερα είναι κλειστά, σε συνέχεια των έξι καταστημάτων που απέκτησαν και πάλι ζωή στην Πλατεία Θεάτρου.

Οι ενδιαφερόμενοι έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2018 θα μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο www.polis2.thisisathens.org. Η δράση αυτή απευθύνεται σε φορείς της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας σύμφωνα με το ν.4430/2016 και σε φορείς οι οποίοι έχουν σαφή και δηλωμένο κοινωνικό σκοπό και αντίκτυπο και ασκούν, ή επιθυμούν να ασκήσουν, επιχειρηματική δραστηριότητα για να πετύχουν τη βιωσιμότητά τους και την επίτευξη των σκοπών τους.

Η δράση στη Στοά Εμπόρων θα εστιάσει στην ενίσχυση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, παρέχοντας κίνητρα, όπως η κάλυψη του ενοικίου και των λειτουργικών αναγκών για έξι μήνες, από τον Οκτώβριο του 2018 έως και τον Μάρτιο του 2019. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η εγχώρια παραγωγή και διάθεση ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων που προάγουν το κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος και διατίθενται σε καταναλωτές, όπως και σε επιχειρήσεις ή και φορείς του δημοσίου. Τονίζεται ότι το κάθε κατάστημα θα μπορεί να στεγάζει μία ή και περισσότερες επιχειρήσεις ή δραστηριότητες, που θα επιλεγούν με τρόπο που θα ευνοεί μελλοντικές συνεργασίες και συμπράξεις.

Η δράση είναι μέρος του πιλοτικού προγράμματος ΠΟΛΗ2 που υλοποιείται από την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) του δήμου Αθηναίων και υπογράφεται από τον επίσημο οδηγό της πόλης This is Athens.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.