Media Strom: Σε συζητήσεις για αναδιάρθρωση του δανεισμού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Media Strom: Σε συζητήσεις για αναδιάρθρωση του δανεισμού

Σε συζητήσεις με τράπεζες με σκοπό την αναδιάρθρωση μέρους του δανεισμού της, μέσω έκδοσης ομολογιακού δανείου 6 εκατ. ευρώ 7ετής διάρκειας βρίσκεται η Αθηναϊκή Στρωματοποιϊα, η μεγαλύτερη βιομηχανία στρωμάτων, γνωστή με την επωνυμία Media Strom.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ετήσια οικονομική της έκθεση για το 2017, συνεχίζει να εφαρμόζει «ανατρεπτικές» εμπορικές πολιτικές και να επιδιώκει τη σύναψη νέων στρατηγικών συνεργασιών. Αναμένει ότι η χρήση 2018 θα κλείσει με αύξηση κύκλου εργασιών, κερδών, μεριδίου αγοράς και εξαγωγών, βελτίωση της ρευστότητάς της και περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην ελληνική αγορά και των ανταγωνιστικών της πλεονεκτημάτων. Προγραμματίζει τη διεύρυνση των σημείων πώλησης των προϊόντων της.

Σε σχέση με ενδεχόμενη επιστροφή εισπραχθείσας επιχορήγησης 5,23 εκατ. ευρώ και των σχετικών τόκων για την κατασκευή του σύγχρονου εργοστασίου της στο Μαρκόπουλο Αττικής το 2010, βάσει επενδυτικού προγράμματος που δεν έχει ολοκληρωθεί, εκτιμά ότι οι πραγματικές απαιτήσεις δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στη ρευστότητα και την κανονική λειτουργία της. Η επιχείρηση έχει εισπράξει το 50% επιχορήγησης που προβλέφθηκε για συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα 34,87 εκατ. ευρώ.

Εχει καταρτίσει νέο, εξελισσόμενο πενταετές επενδυτικό σχέδιο, που ξεκίνησε το 2017 και περιλαμβάνει προμήθεια νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, με σκοπό την εφαρμογή καινοτομικών τεχνικών παραγωγής και την περαιτέρω διαφοροποίηση των προϊόντων της.
Η εταιρεία εκτός από τα στρώματα που παράγει, διαθέτει μαξιλάρια ύπνου, παπλώματα, ανωστρώματα, βάσεις-υποστρώματα, καθώς και ξύλινες και μεταλλικές κρεβατοκάμαρες και άλλα έπιπλα εισαγωγής. Αναπτύσσεται στην αγορά και μέσω δικτύου καταστημάτων franchise.Το εμπορικό της δίκτυο περιλαμβάνει πλέον 55 καταστήματα «Media Strom» και 67 «Media Strom Shop in Shop».

Το 2017 η εταιρεία κατέγραψε πωλήσεις ύψους 22,82 εκατ. ευρώ, αυξημένες έναντι εκείνων του 2016 κατά 15,5%, ενώ τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν σε 0,80 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 0,06 εκατ. ευρώ το 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider