Στο αερoδρόμιο της Ρόδου ανοίγει το πρώτο Burger King στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο αερoδρόμιο της Ρόδου ανοίγει το πρώτο Burger King στην Ελλάδα

Είσοδο στην ελληνική αγορά κάνει η Burger King, η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα burger στον κόσμο.

H αμερικανική αλυσίδα μπαίνει στην ελληνική αγορά μέσω της εταιρείας Select Service Partners (SSP), ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Μάλιστα η εταιρεία έχει βάλει αγγελία η οποία ζητά βοηθούς μαγείρους για άμεση πρόσληψη (στους οποίους παρέχεται διαμονή δωρεάν).

Το insider.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με στελέχη της SSP προκειμένου αν η συμφωνία προβλέπει το άνοιγμα καταστημάτων και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας ή μόνο σε αυτό της Ρόδου, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Να σημειωθεί ότι η έλευση των Burger King στην Ελλάδα είχε ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο του 2014 και ο προγραμματισμός προέβλεπε ότι το πρώτο κατάσταστημα επί ελληνικού εδάφους θα άνοιγε το 2016.

Μάλιστα επικεφαλής της Burger Hellas τοποθετήθηκε ο κ. Δημήτρης Ζηνιαδάκης, ο οποίος μετά από την άνευ αντικειμένου παραμονή του στην εταιρεία, «μετακινήθηκε» προσφατα σε άλλη μεγάλο Όμιλο ταχείας εστίασης.

Η Burger King ιδρύθηκε το 1954 στη Φλόριντα των ΗΠΑ, διαθέτει περίπου 14.000 καταστήματα σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο σερβίροντας φαγητό σε πάνω από 11 εκατ. καταναλωτές ημερησίως.

Η είσοδος της αμερικανικής αλυσίδας θεωρήθηκε εξαρχής μεγάλη πρόκληση, καθώς είχε να συναγωνιστεί και άλλες δημοφιλείς αλυσίδες burger στην χώρα μας όπως τα Burgering Ηouse και τα Simply Burger.

Ένα επιπλέον ισχυρός παίκτης που έχει καθιερωθεί στην εγχώρια αγορά είναι και τα Goody’s Burger House, τα οποία αριθμούν συνολικά 121 εκαταδτήματα, εκ των οποίων τα 114 βρσικονται στην Ελλάδα και τα 7 στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider