Επενδύσεις 70 εκατ. σχεδιάζουν Νιτσιάκος και Πίνδος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδύσεις 70 εκατ. σχεδιάζουν Νιτσιάκος και Πίνδος

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετοιμάζονται να επενδύσουν οι πτηνοτροφικές εταιρείες Νιτσιάκος και Πίνδος, με στόχο την αύξηση της παραγωγής τους.

Η κατανάλωση πουλερικών αναδεικνύεται ως η πλέον ανθεκτική κατηγορία, καθώς η φθηνότερη τιμή των προϊόντων τα καθιστούν πιο ελκυστικά στο μέσο καταναλωτή. Εξάλλου, τα πουλερικά χρησιμοποιούνται από τις αλυσίδες super market ως μέσο προσέλκυσης των καταναλωτών μέσω συχνών προσφορών.

Για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης οι εταιρείες του κλάδου, οι οποίες επιχειρούν να κάνουν εισόδο και σε νέους τομείς, προχωρούν σε εγκαταστάσεις νέων γραμμών παραγωγής, στην δημιουργία νέων προϊόντων, αλλά και στην επέκταση των δραστηριοτήτων τους στο εξωτερικό.

Σε επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει μέσα στην διετία 2018 – 2020 η Νιτσιάκος.

Το νέο επενδυτικό της πρόγραμμα περιλαμβάνει την εγκατάσταση 2ης γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο της καθώς και την δημιουργία νέων αποθηκών καθώς και επενδύσεις υλικοτεχνικής υποδομής επεκτάσεις, δημιουργία νέων μονάδων, νέα προϊόντα καθώς και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων.

Η νέα γραμμή αφορά την παραγωγή προψημένων, αυξάνοντας τη δυναμικότητα, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται περαιτέρω η σταθερή ποιότητα αλλά και η ευελιξία στη διαχείριση των συνταγών που έχουν πάντα ως πρώτη ύλη τα κοτόπουλα και τις γαλοπούλες Νιτσιάκος. Σημειώνεται ότι η πανέ γαλοπούλα Νιτσιάκος, αποτελεί το μοναδικό ελληνικής προέλευσης προϊόν γαλοπούλας, το οποίο διατίθεται στην ελληνική αγορά.

Όσον αφορά την είσοδο της εταιρείας στο μοσχαρίσιο κρέας, η παραγωγή θα είναι μικρή και θα δίνεται έμφαση στην premium ποιότητα του κρέατος με επιλεγμένες φυλές. Θα αφορά σε διάθεση μόνο στην εγχώρια αγορά.

Η εταιρεία το 2017 έκλεισε με τζίρο 325 εκατ ευρώ σημειώνοντας ρυθμούς ανάπτυξης 5% μεγαλύτερο από αυτόν που σημειώνει η αγορά κοτόπουλου στη χώρα μας.

Επίσης επενδύσεις ύψους 20 εκατ. θα υλοποιήσει μέσα στην επόμενη πενταετία 2018 -2022 ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων, Πίνδος.

Οι επενδύσεις αφορούν νέα γραμμή έτοιμων ψημένων προϊόντων, νέα γραμμή πτηνοσφαγείου, εκσυγχρονισμό των κέντρων διανομής, εκσυγχρονισμό του στόλου διανομής και πρόγραμμα μηχανογράφησης παραγωγής.

Η Πίνδος ήδη από πέρυσι έχει προχωρήσει στην παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα έχει λανσάρει το «χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλου», την «παραδοσιακή γιαννιώτικη κοτόπιτα», το «ρολό κοτόπουλο» και το «κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής».

Επίσης εδώ και δύο μήνες ο Συνεταιρισμός προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό και αλλαντικά από 100% φρέσκο ορεινό κοτόπουλο, χωρίς γλουτένη σε πολλές γεύσεις (Φιλέτο καπνιστό, Παριζάκι, Λουκάνικα Φρανκφούρτης, Λουκάνικα κοκτέιλ, Ηot dog, Σαλάμι πικάντικο κοτόπουλου καθώς και το χωριάτικο λουκάνικο ΠΙΝΔΟΣ – βραβευμένο σε διεθνή διαγωνισμό στις Βρυξέλλες).

Σημειώνεται ότι η «Πίνδος» ελέχοντας περίπου το 35% της αγοράς καταγράφει συνεχή άνοδο πωλήσεων τα τελευταία χρόνια. Το 2015 ο τζίρος της είχε κλείσει στα 193 εκ. ευρώ, το 2016 στα 209 εκ. ευρώ, ενώ το 2017 οι πωλήσεις εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν στα 220 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider