BIKH: Παράταση ζωής για την εξεύρεση επενδυτή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
BIKH: Παράταση ζωής για την εξεύρεση επενδυτή

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Άρτας σχετικά με το αίτημα πτώχευσης που κατέθεσε η διοίκηση της αλλαντοβιομηχανίας ΒΙΚΗ.

Η απόφαση η οποία αναμενόταν χθες, καθυστέρησε λόγω της ύπαρξης επενδυτικού ενδιαφέροντος για την εξαγορά της αλλαντοβιομηχανίας.

Η εταιρεία έχει σταματήσει τη λειτουργία της ζητώντας παύση πληρωμών προς εργαζόμενους και προμηθευτές με ταυτόχρονη διατήρηση του πάγιου εξοπλισμού και των περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να επιχειρήσει είτε μερική πώληση είτε επαναλειτουργία των δυο παραγωγικών μονάδων.

Το κυριότερο περιουσιακό στοιχείο της ΒΙΚΗ είναι το εργοστάσιο αλλαντικών στη Νέα Κερασούντα Πρέβεζας, συνολικής επιφάνειας 11.633 τ.μ., σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 43.093 τ.μ. Στο ακίνητο αυτό έχουν εγγραφεί υποθήκες και προσημειώσεις υπέρ της Αγροτικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς ύψους 29,72 εκατ. ευρώ. Επίσης, η εταιρεία διαθέτει αγροτεμάχιο συνολικής έκτασης 61.665 τ.μ. στην Πρέβεζα, το οποίο περιλαμβάνει συγκρότημα κτιρίων και χοιροστάσιο. Στο εν λόγω ακίνητο έχουν εγγραφεί υποθήκες υπέρ της Αγροτικής Τράπεζας ύψους 23,58 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η εταιρεία διαθέτει επτά ακίνητα, καθώς επίσης και πάγιο εξοπλισμό (μηχανήματα κλπ).

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχε υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106α παρ. 6, του πτωχευτικού κώδικα, αλλά οι δικηγόροι απέσυραν το σχετικό δικόγραφο, καθώς δεν ευοδώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για την υπογραφή συμφωνίας εξυγίανσης.

Στην αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η εταιρεία ζητά να ορισθεί ημερομηνία παύσης πληρωμών, η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης επί της αίτησης, να ορισθεί σύνδικος, να διαταχθεί παράλειψη της σφράγισης της περιουσίας της και να ανατεθεί προσωρινά η διοίκηση της περιουσίας και η συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε τρία μέλη του υπάρχοντος διοικητικού συμβουλίου με τη σύμπραξη του συνδίκου έως και την παρέλευση της τρίμηνης προθεσμίας για την υποβολή σχεδίου αναδιοργάνωσης.

Σημειώνεται ότι οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται στο ποσό των 44,658 εκατ. ευρώ.
Οι περίπου 200 εργαζόμενοι της αλλαντοβιομηχανίας βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθώς τους οφείλονται μισθοί 12 μηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider