Ανδρομέδα: Αύξηση 8,12% στον τζίρο της - Εν αναμονή της εξαγοράς Σελόντα και Νηρέα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανδρομέδα: Αύξηση 8,12% στον τζίρο της - Εν αναμονή της εξαγοράς Σελόντα και Νηρέα

Αύξηση 8,12% σημείωσε ο τζίρος της Aνδρομέδα, η οποία έχει αναδειχτεί προτιμητέος επενδυτής για την εξαγορά του Νηρέα και της Σελόντα, o οποίος διαμορφώθηκε στα 112,4 εκατ. ευρώ από 103,96 εκατ. ευρώ το 2016.

Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις πολύ καλές επιδόσεις της της εταιρείας από την ισπανική αγορά, εκεί όπου ο όμιλος δραστηριοποιείται μέσω θυγατρικών. Οι πωλήσεις της μητρικής, αντιθέτως, που αφορούν στη δραστηριότητα στην Ελλάδα υποχώρησαν το 2017 στα 50,87 εκατ. ευρώ από 53,57 εκατ. ευρώ το 2016, μείωση που από την εταιρεία αποδίδεται στις χαμηλότερες τιμές πώλησης των ψαριών και στη μείωση του όγκου των ψαριών σε αγορές του εξωτερικού. Τα κέρδη προ φόρων για τον όμιλο ανήλθαν σε 14,28 εκατ. ευρώ, έναντι 6,5 εκατ. ευρώ το 2016.

Η Ανδρομέδα ιδρύθηκε το 1998, ενώ το 2006 περνάει στην Global Finance, η οποία αποκτά πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της «Ανδρομέδας» μέσω του South Eastern Europe Fund L.P. (SEEF). Το 2008 η εταιρεία αποκτά τον όμιλο Acuimar στην Ισπανία, ενώ ξεκινάει παραγωγή στην Αλβανία. Το 2009 αποκτά τη Niordseas SL στην Ισπανία και ένα χρόνο μετά την Piscimar, επίσης στην Ισπανία. Το 2011 αποκτά τις εγχώριες εταιρείες «Καλυψώ», «Σαργοναύτες» και «Υδρόκοσμος», ενώ προχωρεί σε στρατηγική συμφωνία με την ισπανική Maremar.

H «Ανδρομέδα» διαθέτει δύο ιχθυογεννητικούς σταθμούς, έναν στην Ελλάδα και έναν στην Ισπανία, επτά μονάδες εκτροφής (4 στην Ελλάδα, 2 στην Ισπανία και μία στην Αλβανία), τρία συσκευαστήρια (δύο στην Ελλάδα και ένα στην Ισπανία) κι ένα μεταποιητήριο στην Ισπανία.

Ο Όμιλος Ανδρομέδα αναπτύσσεται ταχύτατα στη Μεσογειακή Ιχθυοκαλλιέργεια, δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη. Με 6 στρατηγικής τοποθέτησης παραγωγικά κέντρα σε Ελλάδα και Ισπανία, διαθέτει παγκόσμια εξαγωγική δύναμη σε 6 ηπείρους και έχει άμεση πρόσβαση σε περισσότερους από 120 εκ. καταναλωτές. Το κύριο χαρακτηριστικό του Ομίλου Ανδρομέδα είναι η υψηλή ποιότητα και η φρεσκότητα των προϊόντων της, που συνδυάζεται με ένα εξεζητημένο δίκτυο διανομής.

Έχοντας καταφέρει να αναπτύσσεται δυναμικά από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, με την υποστήριξη της «Amerra Capital Management», του κυρίως μετόχου, μιας ανεξάρτητης επενδυτικής εταιρίας, η Ανδρομέδα έχει εξελιχθεί σε έναν δυναμικό όμιλο εταιριών με στόχο να καθιερωθεί ως ο ηγέτης της Μεσογειακής Ιχθυοκαλλιέργειας. Πρόκειται για ένα fund με εξειδίκευση στον κλάδο της αγροτικής οικονομίας, με υψηλή τεχνογνωσία, με εμπειρία από πολλές αγορές σε όλο τον κόσμο, που διασφαλίζει πρόσβαση σε δίκτυο επαφών και τεχνογνωσία στον τομέα του σολωμού. Μαζί με την Amerra, η Ανδρομέδα έχει ενδυναμώσει την ομάδα της σε επίπεδο νέων έμπειρων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο, εξειδικευμένων συμβούλων και σημαντικών στελεχών που έχουν προστεθεί στη δομή της εταιρίας, σε καίριες θέσεις.

Η Ανδρομέδα απασχολεί συνολικά 640 άτομα, εκ των οποίων 270 στην Ισπανία και 370 στην Ελλάδα. Διαθέτει καθετοποιημένη παραγωγή: γόνου, εκτροφής, συσκευασίας, μεταποίησης και διανομής ψαριών. Τα βασικά είδη του Ομίλου Ανδρομέδα είναι η τσιπούρα, το λαβράκι, ο κρανιός, το μυτάκι και το φαγκρί.
Το 2017 η εταιρεία ξεκίνησε νέο τριετές επενδυτικό σχέδιο ύψους 40 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει τη βελτίωση και ανάπτυξη των μονάδων εκτροφής, την επέκταση και αναβάθμιση των μονάδων συσκευασίας και τυποποίησης και φυσικά την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider