Newsletter Final List

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!

Εγγραφή στο Newsletter Final List feed

Πουλήθηκε το εργοστάσιο της Pepsico ΗΒΗ στο Λουτράκι

Πουλήθηκε το εργοστάσιο της Pepsico ΗΒΗ στο Λουτράκι - Κεντρική Εικόνα/Video

Ένα χρόνο, περίπου μετά το πωλητήριο στο πρώην εργοστάσιο της Pepsico στο Λουτράκι, βρέθηκε αγοραστής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το εργοστάσιο στο οποίο ο πολυθενικός Όμιλος Pepsico έκανε την εμφιάλωση του νερού ΗΒΗ και είχε βγει στο σφυρί, μέσω γνωστού κτηματομεσιτικού γραφείου του Κολωνακίου, περνά στα χέρια γνωστού επιχειρηματία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr έχει ήδη υπογραφεί το σχετικό προσύμφωνο και είναι θέμα ημερών να πέσουν οι τελικές υπογραφές. Το ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 13.428 τ.μ. και διαθέτει εγκαταστάσεις εμφιάλωσης, αποθήκες και κτίρια γραφείων σε οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 33.980 τμ.

Το εργοστάσιο στο Λουτράκι εμφιάλωνε το φυσικό μεταλλικό νερό ΗΒΗ-Λουτράκι και θεωρείται μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες εμφιάλωσης στην Ελλάδα.

Διαθέτει τρεις γραμμές παραγωγής φυσικού μεταλλικού νερού.

Αν και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το τίμημα της εξαγοράς, εντούτοις πληροφορίες αναφέρουν ότι το εργοστάσιο θα ξεκινήσει ξανά την λειτουργία του, παραγωγής νερού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. 

Μάλιστα σε πρώτη φάση αναμένεται να επαναπροσληφθούν οι περίπου 20 εργαζόμενοι που είχαν απομείνει στο εργοστάσιο μέχρι τότε που αυτό, έβαλε λουκέτο. 

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της Pepsico HBH στο Λουτράκι κατέβασε ρολά τον Ιανουάριο του 2013, λόγω των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η αμερικανική πολυεθνική στην ελληνική αγορά, απολύοντας και τους τελευταίους  εργαζομένους. 

Mετά το λουκέτο είχαν κατατεθεί διάφορες επενδυτικές προτάσεις που αφορούσαν κυρίως την μετατροπή του κτιρίου σε εμπορικό κέντρο. 

Η τότε δημοτική αρχή απέρριψε όλες τις προτάσεις τονίζοντας ότι ο χώρος του εργοστασίου είναι «χαρακτηρισμένος βιομηχανικός για εμφιάλωση νερού και δεν θα αλλάξει η χρήση του», βάζοντας έτσι φρένο σε σκέψεις για μετατροπή σε εμπορική χρήση ή οικιστική ζώνη της περιοχής.

Παράγοντες της τοπικής αγοράς μιλούν για μία μεγάλη συμφωνία η οποία θα συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας του νομού. 

Aλλά και στον τομέα του real estate η συμφωνία αποτελεί την μεγαλύτερη που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες στην κτηματαγορά. 


Σχόλια

don corleone
Η αρχική του τιμή ηταν στα 10.000.000€ προφανώς δεν πουλήθηκε τοσο αλλα 3.000.000€. Εδω ομως έχουμε ενα προβλημα, είναι εντός σχεδίου πόλεως και υπάρχει πιθανότητα να μη μπορεί να λειτουργήσει ως εμφιαλωτηριο. Μακάρι βέβαια γιατι αυτο το εργοστάσιο ηταν απο τις μεγαλύτερες επιχειρησεις στο Λουτράκι.
Δον Κιχώτης
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.Πλήρης επιβεβαίωση. Τι σχέση έχει εάν είναι μέσα στο σχέδιο πόλης το εργοστάσιο με την ιδιότητα του; Ποιος μπορεί να του απαγορεύσει να εμφιαλώνει; Πρώτα τηρήθηκε το καθεστώς της ΗΒΗ και μετά σχεδιάστηκε ότι ήταν να σχεδιαστεί απο τις δημοτικές αρχές. Η παραπληροφόρηση και η ημιμάθεια είναι κακοί σύμβουλοι.Δεν γίνεται σε ανώνυμα σχόλια να γίνεται συζήτηση καφενείου. Το εργοστάσιο θα εμφιαλώσει και θα εξάγει το περίφημο νερό του Λουτρακίου είτε το θέλετε είτε όχι. Το καλύτερο φυσικό νερό και μάλιστα ΜΕΤΑΛΛΙΚΌ είναι του ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ. Είτε θέλετε να το αποδεχτείτε κάποιοι είτε όχι. Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.
ΘΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
δον εναντιον δον, οπως καποτε κραμμερ εναντιον κραμμερ, ενδιαφερον..

Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Η ερώτηση αποσκοπεί στην πρόληψη αυτόματων υποβολών

Best of Internet