Έρχονται τα ΑΤΜ γάλακτος στην Αθήνα

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται τα ΑΤΜ γάλακτος στην Αθήνα

Την είσοδο της και στην Αττική με τρία σημεία πώλησης προετοιμάζει ο Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων Θεσσαλίας - Πιερίας – ΘΕΣγάλα.

Η εκκίνηση αναμένεται την ερχόμενη Τετάρτη οπότε και οι κάτοικοι της Αττικής θα μπορούν να προμηθεύονται από τα μηχανήματα της ΘΕΣγάλα φρέσκο γάλα. Τα μηχανήματα του Συνεταιρισμού θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, στο Περιστέρι και στο Χαλάνδρι.

Ο σχεδιασμός είναι για δημιουργία 10 σημείων μέχρι το Πάσχα. Σήμερα υπάρχουν 16 αυτόματοι πωλητές φρέσκου γάλακτος στη Λάρισα και 17 στη Θεσσαλονίκη όπου ο Συνεταιρισμός.

Τα μηχανήματα της ΘΕΣγάλα έφεραν επανάσταση στην συγκεκριμένη αγορά αναφορικά με τον τρόπο πωλησης του συγκεκριμένου προιόντος,ενώ σε μικρό διάστημα στις περιοχές που βρίσκονται υα μηχανήματα της έχουν κατακτήσει σημαντικά μερίδια αγοράς λόγω και της ανταγωνιστικής τιμής των προϊόντων που διαθέτουν. Σήμερα από την παραγωγή του Συνεταιρισμού διατίθεται περίπου το 20% στη λιανική πώληση μέσω των αυτόματων πωλητών και το υπόλοιπο περίπου 80% διοχετεύεται κυρίως σε δύο μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, τη ΦΑΓΕ και τη Friesland, καθώς και σε μικρότερες μονάδες, στο Ίδρυμα Τοσίτσα και στο συνεταιρισμό της Λαμίας.

Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2013 από συνεταιριστές με σκοπό να παρέχουν στους καταναλωτές υψηλής ποιότητας φρέσκο γάλα ( πλήρες και ελαφρύ και σοκολατούχο) σε ανταγωνιστική τιμή με τη χρήση προπληρωμένης κάρτας ή και χωρίς αυτήν

Η εμπορική δραστηριότητα του συνεταιρισμού, στοχεύει αφενός μεν στη βιωσιμότητα των παραγωγικών μονάδων των μελών του, αφετέρου στο να αποδείξει ότι υπάρχουν τρόποι οι Έλληνες παραγωγοί να παράξουν και να διαθέσουν μόνοι τους στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής ποιοτικής αξίας .

Ο συνεταιρισμός αριθμεί 100 αγελαδοτρόφους από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία και 50 φάρμες, ενώ ημερησίως παράγονται 120 τόνοι γάλακτος που αντιστοιχούν στο 10% της εγχώριας παραγωγής φρέσκου αγελαδινού γάλακτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider