Creta Farms: Μπήκε στην αγορά του γύρου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Creta Farms: Μπήκε στην αγορά του γύρου

Στην αγορά του γύρου (η αξία της οποίας υπολογίζεται στο 1 δισ ευρώ) εισήλθε η Creta Farms.

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, ο γύρος θα προέρχεται από 100% ελληνικό κρέας ειδικής εκτροφής.

Σήμερα το 90% του κρέατος που χρησιμοποιείται ως γύρος για τα σουβλάκια δεν είναι ελληνικό καθώς προέρχεται κυρίως από την Ολλανδία και αυτό είναι το σημείο που θέλει να εκμεταλλευτεί η κρητική αλλαντοβιομηχανία, καθώς θεωρεί ότι Ελληνες καταναλωτές προτιμούν το ελληνικό κρέας και μάλιστα όταν αυτό εκτρέφεται από τον μεγαλύτερο παραγωγό χοιρινού κρέατος στην χώρα.

Mε περισσότερη ποσότητα ελαιόλαδου στην εκτροφή το κρέας γίνεται ακόμα πιο ζουμερό και τρυφερό, βελτιώνοντας το προφίλ των λιπαρών. Τα κρητικά superfoods με αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση, θωρακίζουν τον οργανισμό του ζώου, ενώ, τα αρωματικά βότανα κάνουν το κρέας να μυρίζει μοναδικά. Η ειδική διατροφή, που παράγεται στην ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής ζωοτροφών της Creta Farms, σε συνδυασμό με άριστες συνθήκες εκτροφής (κλασική μουσική, ιδανική θερμοκρασία) χαλαρώνουν το ζώο και δημιουργούν τον πιο ευκολοχώνευτο και γευστικό γύρο.

Επενδύοντας τον Απρίλιο του 2018 και στη μονάδα του έτοιμου προψημένου τεμαχισμένου γύρου, η κρητική εταιρία δίκαια συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 5 μεγαλύτερους Έλληνες επενδυτές σε Έρευνα & Ανάπτυξή, με ύψος επένδυσης 7 εκατομμυρίων ετησίως.

Eκτός από το γύρο, η εταιρία προσθέτει στο portfolio της Εν Ελλάδι πίτες σουβλακιού, σαλάτες και sauces.

Επίσης σημαντικό μέρος της επένδυσης σε έρευνα και ανάπτυξη δόθηκε από την Creta Farms το 2017 και σε ελληνικές παραδοσιακές πίτες. Λανσάροντας Εν Ελλάδι πίτες, η εταιρία καταφέρνει να απενοχοποιήσει άλλη μία κατηγορία γεμάτη trans και ζωικά λιπη.

Nα σημειωθεί ότι πρόσφατα η Creta Farms προχώρησε σε συμφωνία για την αναδιοργάνωση του τραπεζικού δανεισμού της.

Η αναδιοργάνωση αφορά στο δανεισμό του Ομίλου Creta Farms που έχει συναφθεί με τα τραπεζικά ιδρύματα Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Eurobank Ergasias και Alpha Bank και τις θυγατρικές τους εταιρείες (factoring & leasing) και περιλαμβάνει τα κοινοπρακτικά δάνεια της εταιρείας, τα διμερή δάνεια του Ομίλου, τις χρηματοδοτήσεις factoring και Leasing.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.