Αυξημένα στα 37,56 εκατ ευρώ τα έσοδα της Apivita

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξημένα στα 37,56 εκατ ευρώ τα έσοδα της Apivita

Έσοδα 37,56 εκατ ευρώ αυξημένα κατά 16,4% εμφάνισε η εταιρεία καλλυντικών Apivita, το πλειοψηφικό πακέτο της οποίας έχει περάσει στον στον ισπανικό επιχειρηματικό όμιλο Puig, μέσω ολλανδικής θυγατρικής του.

Στη διάρκεια του 2017 η επιχείρηση αποφάσισε, επίσης, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 1,205 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών ενώ προχώρησε και σε εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, με την τοποθέτηση εκπροσώπου του ισπανικού ομίλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και την ανάδειξη του εκ των ιδρυτών της ελληνικής εταιρείας Νικ. Ν. Κουτσιανά στη θέση του προέδρου της.

Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση της εταιρεία η οποία δημοσιεύτηκε προ ημερών η Apivita δηλώνει πεπεισμένη ότι η ένταξή της στον όμιλο Puig, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας, των αρωμάτων και των καλλυντικών σε 150 χώρες και έχει ετήσια έσοδα της τάξεως των 1,7 δισ. ευρώ, αυξάνει σημαντικά τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής της. Επίσης, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τα οφέλη θα απεικονιστούν στην εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της τα επόμενα χρόνια.

Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,22 εκατ. ευρώ το 2016 έναντι αντίστοιχων κερδών 0,34 εκατ. ευρώ το 2015 .

Ο όμιλος το 2016 απασχόλησε, κατά μέσον όρο, 275 εργαζόμενους, έναντι 265 την προηγούμενη χρήση.

Η Apivita ιδρύθηκε το 1979, το όνομά της προέρχεται από τις λατινικές λέξεις Apis (μέλισσα) και Vita (ζωή), και σημαίνει «η ζωή της μέλισσας».

Oι ιδρυτές της Apivita, Νίκος και Νίκη Κουτσιανά, δημιούργησαν τα πρώτα τους φυσικά καλλυντικά, χρησιμοποιώντας στην βάση τους μελισσοκομικά προϊόντα και φυτικά εκχυλίσματα βοτάνων. Πηγή έμπνευσης τους η κοινωνία της μέλισσας και η μοναδική βιοποικιλότητα της ελληνικής φύσης.

Σήμερα, η Apivita έχει αναπτύξει και εδραιώσει πάνω από τριακόσια οργανικά, προϊόντα για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά, ενσωματώνοντας σε αυτά υψηλής βιολογικής αξίας μελισσοκομικά προϊόντα, εκχυλίσματα από ελληνικά βότανα, αιθέρια έλαια και πράσινες καινοτομίες.

Τον Μάρτιο του 2017 το πλειοψηφικό πακέτο της, απέκτησε η ισπανικών συμφερόντων PUIG (www.puig.com), μια εταιρία με παγκόσμια παρουσία που δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας, των αρωμάτων και καλλυντικών. Η επένδυση της PUIG στην Apivita είχε στρατηγικό χαρακτήρα, καθώς εξασφαλίστηκαν μια σειρά από προϋποθέσεις, οι οποίες εξαρχής ήταν κεφαλαιώδους αξίας για την οικογένεια Κουτσιανά, που διατηρεί την καταστατική μειοψηφία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider