Bloomberg: O Κωτσόβολος δείχνει πώς να ευημερείς μέσα στην κρίση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: O Κωτσόβολος δείχνει πώς να ευημερείς μέσα στην κρίση

Με νέες επενδύσεις και επέκταση των δραστηριοτήτων της και όχι απλά με περικοπές κόστους γύρισε στην κερδοφορία η Κωτσόβολος, όπως εξηγεί στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Αθανασόπουλος.

«Για να αντιστρέψουμε τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, έπρεπε είτε να μειώσουμε όλες τις λειτουργίες μας σε μια προσπάθεια να τις καταστίσουμε επικερδείς ή να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τα μεγέθη μας κερδίζοντας από τις οικονομίες κλίμακος και σκοπού», σημειώνει ο κ. Αθανασόπουλος. Σύμφωνα με το Bloomberg η εταιρεία αποφάσισε να κάνει το τελευταίο και το στοίχημα της βγήκε.

Για το οικονομικό έτος που κλείνει τον Απρίλιο η Κωτσόβολος αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη 13 εκατ. ευρώ αντιστρέφοντας τις ζημιές ύψους 5,2 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινώσει το 2013 όταν ο κ. Αθανασόπουλος ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος. Πλέον η Κωτσοβολος είναι η μονάδα της βρετανικής Dixons με την μεγαλύτερη αύξηση εσόδων.

Μια σημαντική αλλαγή στην στρατηγική της εταιρείας ήταν ότι ξεκίνησε να επενδύει σε προϊόντα και υπηρεσίες που προορίζονται σε μια αγορά συγκρατημένων καταναλωτών. Θελήσαμε να πουλήσουμε περισσότερα προϊόντα και περισσότερες υπηρεσίες σε όλες τις κατηγορίες, σημειώνει ο κ. Αθανασόπουλος. Επίσης η εταιρεία χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να ενισχύσει την «δυνατότητα των καταναλωτών να μειώσουν τα έξοδα τους σε μια σειρά υπηρεσιών όπως το ηλεκτρικό και το νερό».

Ο Κωτσόβολος τετραπλασίασε τις επενδύσεις του μεταξύ 2013 και 2017. Αν και ο αριθμός των καταστημάτων της αλυσίδας μειώθηκε κατά πέντε καταστήματα ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε στους 2.100 από 1.700 που ήταν τρία χρόνια νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο επενδύσει όπως αυτές που κάνει η εταιρεία του θα παίξουν βασικό ρόλο στην ανάκαμψη της Ελλάδας. Για την αναβίωση της οικονομίας θα χρειαστεί ένα «μεγάλο και σταθερό επενδυτικό κύμα τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό της χώρας», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider