ΜΕΓΑ: Κατακτά την πρώτη θέση στην αγορά έναντι των πολυεθνικών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΜΕΓΑ: Κατακτά την πρώτη θέση στην αγορά έναντι των πολυεθνικών

Να τετραπλασιάσει τις εξαγωγές της την τελευταία πενταετία έχει καταφέρει η βιομηχανία προϊόντων προσωπικής υγιεινής ΜΕΓΑ, η οποία έχει καταφέρει να εκτοπίσει πολυεθνικούς Ομίλους σε πολλές κατηγορίες προϊόντων.

Η εταιρεία στο χαρτοφυλάκιο της οποίας ανήκουν οι μάρκες «EveryDay», «Babylino Sensitive», «Pom Pon», «BabyCare», «Tipers», «Wet Hankies», «ΜΕΓΑ» και «Sani», έχει καταφέρει να εδραιώσει την ηγετική της θέση και στην ελληνική αγορά αυξάνοντας από το 2010 μέχρι σήμερα το τζίρο της πάνω από 70%.

Στην εγχώρια αγορά κατέχει την πρώτη ή τη δεύτερη θέση στις προϊοντικές κατηγορίες όπου δραστηριοποιείται, ανταγωνιζόμενη με επιτυχία γερμανικά και άλλα ομοειδή εισαγόμενα προϊόντα αμερικανικών και άλλων πολυεθνικών εταιρειών. Τα μερίδιά της το 2016 υπολογίζεται ότι ανήλθαν σε 47% στις σερβιέτες, 51% στα σερβετάκια, 41% στις βρεφικές πάνες, 38% στα προϊόντα ακράτειας, 33% στα μωρομάντηλα, 53% στα μαντήλια ντεμακιγιάζ, 70% στα αντισηπτικά μαντηλάκια και 60% στο υδρόφιλο βαμβάκι.

Η ΜΕΓΑ, η οποία ιδρύθηκε το 1981 από τον Κωνσταντίνο Βιτουλαδίτη, ξεκίνησε ως εταιρεία παραγωγής ωτοκαθαριστών και σταδιακά ολοκλήρωσε την παρουσία της σε όλους τους τομείς προϊόντων προσωπικής υγιεινής, πραγματοποιώντας τις ανάλογες επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής και συστήματα ποιοτικού ελέγχου.

Η εταιρεία έχει πλέον παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες, όπως Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Σουηδία, Αρμενία, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Κροατία, Κύπρος, Δανία, Τσεχία, Ιρλανδία, Μάλτα, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία κ.ά.

Το 2016 η ΜΕΓΑ κατέγραψε πωλήσεις ύψους 148,58 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 10,5% σε σχέση με το 2015, ενώ τα καθαρα της κέρδη μειώθηκαν κατά 15,4% και διαμορφώθηκαν σε 3,415 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων κερδών 4,035 εκατ. ευρώ το 2015.

Eπίσης εντός της χρήσης ολοκλήρωσε το επενδυτικό της πλάνο, άνω των 50 εκατ. ευρώ το οποίο αφορά υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και εξελιγμένα συστήματα ποιοτικού ελέγχου, εισάγοντας νέες καινοτομίες σε γραμμές παραγωγής τελευταίας τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider