Αυξήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

Κατά 8 μονάδες αυξήθηκε ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, ο οποίος ανέρχεται στις 60 μονάδες, σύμφωνα με την έρευνα Consumer Confidence της Nielsen.

Ωστόσο, το 83% των ερωτωμένων πιστεύουν ότι η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε οικονομική ύφεση και την επόμενη χρονιά. Πρόκειται, για το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις 63 χώρες που συμμετέχουν στην έρευνα της Nielsen ανά τον κόσμο.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην ΕΕ αναφορικά με την εργασιακή ανασφάλεια - 3 στους 10 Έλληνες ανησυχούν για την εργασία τους, ενώ ακολουθούν οι ανησυχίες για τα χρέη /οφειλές του νοικοκυριού (30%) και για την οικονομία (28%). Οι συγκεκριμένες 3 ανησυχίες εξακολουθούν να ξεχωρίζουν σταθερά οι Έλληνες από το 2013.

Ακόμη, 7 στους 10 Έλληνες προσπαθούν σε σταθερή βάση να περικόψουν τα έξοδα του νοικοκυριού τους, σημαντικά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, εάν συγκριθεί με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (56%). Ειδικότερα, οι κύριες ενέργειες των Ελλήνων για περικοπή των εξόδων, συνεχίζουν να εντοπίζονται στην μείωση των δαπανών μέσω της αγοράς φθηνότερων ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων (70%), των περικοπών στα έξοδα για διασκέδαση εκτός σπιτιού (71%), και στα έξοδα για ρουχισμό (63%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider