Εκδικάζεται σήμερα το πρόστιμο στην ΣΕΚΑΠ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκδικάζεται σήμερα το πρόστιμο στην ΣΕΚΑΠ

Εκδικάζεται σήμερα στο Πρωτοδικείο Κoμοτηνής, στις 12 το μεσημέρι το αίτημα αναστολής που κατέθεσε η ΣΕΚΑΠ κατά της ατομικής ειδοποίησης πληρωμής που της κοινοποίησε το Τελωνείο Ξάνθης για το προστίμο ύψους 44 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, με απόφασή του στις 8 Δεκεμβρίου 2017, επικύρωσε το πρόστιμο που είχε επιβάλει το τελωνείο στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ και πλέον ανέρχεται με τις προσαυξήσεις στα 44 εκατ.ευρώ, απορρίπτοντας την προσφυγή της εταιρείας.

Το μεσημέρι έξω από το Πρωτοδικείο Κομοτηνής έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση οι εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας, οι οποίοι σε ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξης: «Eμείς οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ και οι οικογένειές μας καθώς και όλοι οι τοπικοί φορείς και παράγοντες θα βρισκόμαστε και πάλι στην Κομοτηνή την Τετάρτη 17-1-2018 στις 12:00μμ, ώστε με σθένος να υποστηρίξουμε τη θέση μας για την αδιάκοπη λειτουργία της εταιρίας στην ακριτική περιοχή της Θράκης και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των καπνοπαραγωγών, αγροτών και εργαζομένων, όπως την οραματίστηκε ο ιδρυτής της.

Θα αγωνιστούμε ώστε να διατηρηθεί σε λειτουργία η ΣΕΚΑΠ, η οποία αποτελεί βασικό οικονομικό πνεύμονα της περιοχής και από τους πυλώνες της κοινωνικής συνοχής με την απαραίτητη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας ώστε να ανακοπεί το κύμα της αποβιομηχανοποίησης που μαστίζει πλέον την Θράκη.

Μαζί με το λαό της Θράκης και την τοπική κοινωνία θα τα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ΣΕΚΑΠ ζωντανή, ώστε να οδηγηθεί σε πορεία μεγάλης ανάπτυξης συνεισφέροντας ακόμη πιο δυναμικά στην οικονομία της περιοχή μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider