Σκλαβενίτης: Η εξαγορά του 21% της Μart και τα ερωτήματα

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκλαβενίτης: Η εξαγορά του 21% της Μart και τα ερωτήματα

Μία εξαγορά που έγινε τον περασμένο Μαϊο, ανακοινώθηκε στα τέλη του 2017. Ο λόγος για την εξαγορά του 21% της Mart, της χονδρεμπορικής αλυσίδας που ελέγχει ο Σκλαβενίτης, από τον κ. Λεωνίδα Θεόκλητο, διευθύνωντα σύμβουλο της Mart Cash & Carry και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Σκλαβενίτης από το 2015.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το τίμημα που κατέβαλλε ο κ. Θεόκλητος για την απόκτηση του 21% της Μart ή ακόμη και αν η μεταβίβαση έγινε έναντι συμβολικού τιμήματος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η είδηση έγινε γνωστή χτες, όταν η συναλλαγή είχε λάβει χώρα από τον περασμένο Μαϊο.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς από την 1/3/2017, όταν ξεκίνησε την λειτουργία της η νέα εταιρεία «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη» στην οποία πέρασαν όλα τα καταστήματα της Carrefour - Mαρινόπουλος, την οικονομική διαχείριση του Ομίλου είχε ο κ. Λεωνίδας Θεόκλητος.
Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της αγοράς στις αρχές του περασμένου Απριλίου και για άγνωστο λόγο, οι οικονομικές υπηρεσίες μεταφέρονται στα κεντρικά της Σκλαβενίτης (Κηφισού 136).

Πολλοί υποστηρίζουν ότι υπήρξε «ρήξη» μεταξύ των δύο πλευρών, άγνωστο για ποιο λόγο, με αποτέλεσμα η Mart να φύγει από το Όμιλο Σκλαβενίτη και το 21% να περάσει στον Λεωνίδα Θεόκλητο.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαγορά της Mart (Μakro) από τον Όμιλο Σκλαβενίτη έγινε τον Νοέμβριο του 2014 έναντι 300 εκατ. ευρώ και αριθμεί σήμερα 12 καταστήματα Cash & Carry σε όλη την Ελλάδα, απασχολεί περισσότερους από 1.100 εργαζομένους, ενώ ο κύκλος εργασιών της ανήλθε το 2015 σε 300 εκ. ευρώ περίπου.

Εξάλλου, από την 1η Ιανουαρίου 2018, η εταιρεία έχει λάβει νέα νομική μορφή υπό την επωνυμία «Ελληνικές Υπεραγορές», η οποία προέκυψε από τη συγχώνευση των «Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.” & ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.” με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το cash flow της νέας εταιρείας είναι μικρό, ενώ η διοίκηση του Ομίλου σχεδιάζει το κλείσιμο 30-40 μικρών πρώην καταστημάτων της Μαρινόπουλος. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκποίηση των 22 πρώην καταστημάτων της Μαρινόπουλος τα οποία με βάση την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού πρέπει να αλλάξουν χέρια.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δίκτυο της Σκλαβενίτης αριθμεί 520 καταστήματα και απασχολεί πάνω από 22.000 εργαζομένους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider