Στην ΚΚR brands και εργοστάσιο της Ελαΐς – Unilever

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην ΚΚR brands και εργοστάσιο της Ελαΐς – Unilever

Στο επενδυτικό fund ΚΚR περνούν τόσο το εργοστάσιο στην Πειραιώς όσο ο κλάδος των ελαιών της Unilever.

H Unilever εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ότι επήλθε συμφωνία ύψους 6,8 δισ. ευρώ με το αμερικανικό fund, προκειμένου να πωλήσει τo χαρτοφυλάκιο της που αφορά τα σήματα Άλτις, Ελάνθη, Solon, Βιτάμ, Flora, Becel, Super Fresco.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η Unilever «έλαβε δεσμευτική προσφορά από την KKR για την αγορά της παγκόσμιας δραστηριότητας spreads για 6,825 δισ. ευρώ σε μετρητά, ελεύθερη χρεών».

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Yπενθυμίζεται ότι ανάλογη προσπάθεια πώλησης του κλάδου του ελαιολάδου είχε γίνει και το 2008 με αγοραστές να εμφανίζονται ισπανοί παραγωγοί. Τελικά το εγχείρημα δεν ευοδώθηκε μετά και τις έντονες αντιδράσεις των ελλήνων ελαιοπαραγωγών.

Με βάση τα στοιχεία του 2016 ο τζίρος της Ελαΐς – Unilever Hellas εμφάνισε υποχώρηση 6%, ενώ μεγαλύτερη πίεση δέχθηκε η προ φόρων κερδοφορία, η οποία μειώθηκε κατά 16,6% και διαμορφώθηκε στα 11,5 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση πάντως της Unilever Hellas να προχωρήσει στην πώληση του κλάδου ελαιολάδου (αφορά τις μάρκες Άλτις, Ελάνθη και Solon) έγινε γνωστό από την περασμένη άνοιξη όταν από το τιμόνι του Ομίλου απομακρύνθυνθηκε η Ηρώ Αθανασίου και ανέλαβε ο Γάλλος Ζαν-Φρανσουά Ετιέν.

Σημειώνεται ότι ο τζίρος του χαρτοφυλακίου των μαργαρινών της Unilever ανήλθε παγκοσμίως σε 3,03 δισ. ευρώ για το 2016, με EBITDA στα 608 εκατ. ευρώ, πριν την αναπροσαρμογή της νέας ιδιοκτησίας και συνολική αξία περιουσιακών στοιχείων ύψους 1,1 δισ. ευρώ. Κατέχει περισσότερα από 400 εμπορικά σήματα, συμπεριλαμβανομένων των Dove, Knorr soups, Lipton, Magnum και Marmite.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider