Κατασχέθηκαν 11.920 λαθραία τσιγάρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατασχέθηκαν 11.920 λαθραία τσιγάρα

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση στελεχών του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες την Τρίτη, ένας 56χρονος και μία 40χρονη, για κατοχή και εμπορία έντεκα χιλιάδων εννιακοσίων είκοσι (11.920) τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών καθώς και τετρακοσίων ογδόντα γραμμαρίων (480gr) καπνού.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, σε Ι.Χ.Ε. όχημα, που οδηγούσε ο ανωτέρω 56χρονος με συνοδηγό την 40χρονη, στο λιμάνι του Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν ενενήντα (90) πακέτα τσιγάρων (ήτοι 1.920 τσιγάρα) τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθώς και τρία (03) μπουκάλια του ενός (01) λίτρου ουίσκι, με σκοπό να τα εξάγουν παράνομα στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια, σε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της 40χρονης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πεντακόσια (500) πακέτα τσιγάρα (ήτοι 10.000 τσιγάρα) διαφόρων επωνυμιών, δεκαέξι (16) τεμάχια καπνού των τριάντα γραμμαρίων (30gr), δύο (02) κινητά τηλέφωνα, καθώς και μία (01) ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων και το εμπλεκόμενο όχημα.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών θα γνωστοποιηθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.