Σε αναδιοργάνωση της ευρωπαϊκής δομής της λειτουργίας του προχωρά ο Όμιλος Barilla διευρύνοντας και αναβαθμίζοντας τον τομέα της ανατολικής Ευρώπης. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την Ελλάδα. 

Στον τομέα της ανατολικής Ευρώπης που σήμερα περιλαμβάνει την Ελλάδα και άλλες 18 χώρες, εντάσσονται πλέον η Ρωσία, η Ουκρανία καθώς και οι χώρες της κοινοπολιτείας ανεξαρτήτων κρατών. 

Η διευρυμένη περιφέρεια της μεγάλης ανατολικής Ευρώπης, από τον Ιανουάριο του 2018 θα αναφέρεται στον CEO του Ομίλου, θα εκτείνεται από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ειρηνικό ωκεανό και θα περιλαμβάνει 30 κράτη και περισσότερους από 300 εκατομμύρια κατοίκους. 

Σε αυτή τη νέα δομή, η Barilla Hellas θα έχει κομβικό ρόλο, γεγονός που έρχεται ως επιστέγασμα της επιτυχημένης πορείας που κατέγραψε η εταιρεία από το 2010 οδηγώντας τη διείσδυση των προϊόντων  του Ομίλου στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης με διψήφιο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης.  

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, αντιπρόεδρος Ανατολικής Ευρώπης της Barilla,  «η εξέλιξη αυτή δίνει νέα δυναμική στην ανάπτυξη της εταιρείας μας στον παγκόσμιο χάρτη. Η  δημιουργία της μεγάλης ανατολικής Ευρώπης αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση που μας φέρνει αντιμέτωπους με νέες απαιτήσεις και νέες ευκαιρίες τόσο στον εμπορικό όσο και στο βιομηχανικό τομέα. Είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν σημαντικά οφέλη τόσο για την Barilla Hellas όσο και για την Ελληνική οικονομία».

Nα σημειωθεί ότι το 2016 η Barilla Hellas σημείωσε αύξηση της κερδοφορίας της και ελαφρά πτώση στον κύκλο εργασιών της.

Ειδικότερα ο κύκλος εργασιών έφθασε τα 71,7 εκατ. ευρώ έναντι 72,9 εκατ. ευρώ το 2015 ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 6,2 εκατ. ευρώ από 4,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Και για το 2016 η Barilla Hellas διατήρησε την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά, με μερίδιο που ξεπερνάει το 42% (Πηγή: IRI) ενώ παράλληλα, στην καρδιά της κρίσης, κατάφερε να σταθεροποιήσει τις πωλήσεις της για 9η συνεχή χρονιά σε επίπεδα μεγαλύτερα των 70 εκατ. ευρώ.