Λιγότερα γαριδάκια τρώνε οι Έλληνες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λιγότερα γαριδάκια τρώνε οι Έλληνες

Συρρίκνωση της εγχώριας αγοράς σνακ βλέπει η Tasty Foods, η μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία αλμυρών σνακς, η οποία ανήκει στην Frito Lay International, θυγατρική του αμερικανικού ομίλου τροφίμων και ποτών PepsiCo

Στελέχη της αγοράς υποστηρίζουν ότι η πτώση στην αγορά σνακς, οφείλεται λόγω της πτώσης της κατανάλωσης λόγω της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών όσο και στην «στροφή» σε πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Η Tasty Foods πάντως έχει εστιάσει στην παραγωγή νέων προϊόντων σε πιο προσιτές τιμές.

Η επιχείρηση διανέμει στα σημεία λιανικής πώλησης του δικτύου της, πέραν των άλλων, τα προϊόντα σοκολατοποιίας της διεθνούς εταιρείας Ferrero International, βάσει συμφωνίας με την ελληνική Ferrero Greece. Τη διετία 2015-2016 δαπάνησε για πάγιες επενδύσεις πόρους της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ.

Η πολιτική της, καθώς έχει συρρικνωθεί η εγχώρια ζήτηση αλμυρών σνακς, αποβλέπει στην υλοποίηση συνεργειών και δράσεων στην κατεύθυνση μείωσης των λειτουργικών εξόδων, με στόχο τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών αποδοτικότητάς της, οι οποίοι το 2015 είχαν πληγεί από τη χρηματοοικονομική κατάρρευση της λιανεμπορικής αλυσίδας «Μαρινόπουλος», οδηγώντας τη στην καταγραφή ζημιογόνου τελικού αποτελέσματος.

Το 2016 οι πωλήσεις της εταιρείας από τις πωλήσεις των προϊόντων και εμπορευμάτων της με τα σήματα «Lay's», «Cheetos», «Ruffles», «Doritos», «Tasty Naturale», «Quaker», «Δρακουλίνια», «Πακοτίνια» και άλλα σήματα, ανήλθαν σε 98,89 εκατ. ευρώ, από 97,26 εκατ. ευρώ την προηγούμενη οικονομική χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση 1,7%.

Σημαντική ήταν η αύξηση της λειτουργικής της κερδοφορίας λόγω μεταξύ άλλων, της μείωσης εξόδων διοικητικής λειτουργίας κατά 2,05 εκατ. ευρώ, και από τη μείωση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις κατά 1,33 εκατ. ευρώ (0,815 εκατ. ευρώ έναντι 2,15 εκατ. ευρώ), καθώς η χρήση 2015 είχε επιβαρυνθεί με υψηλές προβλέψεις για απώλεια εμπορικών απαιτήσεων από την πτωχευμένη πλέον λιανεμπορική αλυσίδα «Μαρινόπουλος».

Ως εκ τούτου τα καθαρά της κέρδη το 2016 ανήλθαν σε 4,11 εκατ. ευρώ το 2016, έναντι καθαρών ζημιών 0,385 εκατ. ευρώ το 2015.

Η Tasty Foods-PepsiCo αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα στην αγορά των αλμυρών σνακ με ένα portfolio που περιλαμβάνει γνωστά και επιτυχημένα brands όπως Lay’s, Cheetos, Ruffles, Doritos, Tasty Naturals, Quaker. Η εταιρεία απασχολεί 755 εργαζομένους και εδρεύει στον Αγ. Στέφανο Αττικής όπου διαθέτει μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και διανομής. Επίσης, διατηρεί γραφεία στη Θεσσαλονίκη για την υποστήριξη των πωλήσεων της Β. Ελλάδος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider