Επανακάμπτει με 100 εκατ. ευρώ ο Κόκκαλης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επανακάμπτει με 100 εκατ. ευρώ ο Κόκκαλης

Πάνω από 100 εκατ. ευρώ έχουν εισρεύσει στα ταμεία του Ομίλου Κόκκαλη το τελευταίο διάστημα, ενώ σε συνδυασμό με την αναστροφή της ζημιογόνας πορείας των οικονομικών του μεγεθών, έχει αρχίσει να επικρατεί αισιοδοξία - παρά την γενικότερη οικονομική κατάταση - στους διαδρόμους του κτιρίου της Παιανίας.

Η προ διετίας ανάληψη των ηνίων της Ιntracom από τον γιο του Σωκράτη Κόκκαλη, Κωσταντίνου, επιβεβαίωσε αυτό που πολλοί εκτιμούσαν εκείνη την περίοδο, για επικείμενες σημαντικές διαφοροποιήσεις στη δομή και τις προοπτικές του εισηγμένου ομίλου.

Τα πρώτα χρήματα, ύψους 72 εκατ ευρώ εισέρευσαν στα ταμεία του Ομίλου, από την πώληση της Ηellas On Line στη Vodafone, ενώ παράλληλα απαλλάχθηκε και από τον καθαρό τραπεζικό δανεισμό της ΗΟL που ανερχόταν στα 156 εκατ. ευρώ.

Mεγάλη επιτυχία θεωρείται και η δικαστική δικαίωση του Ομίλου στην υπόθεση της Teledome, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να επιστραφούν στα ταμεία της Intracom, 41 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση με την Teledome, ξεκίνησε το 2008, όταν οι μέτοχοι της υπέβαλλαν αγωγή, επικαλούμενη ηθική βλάβη λόγω της ακύρωσης της συμφωνίας συγχώνευσης των εταιρειών Hellas Online, Unibrain και Teledome με ευθύνη της Intracom.

Στις 29 Αυγούστου 2014 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνώρισε στους ενάγοντες ποσό ύψους 17,6 εκατ. ευρώ, επιπλέον τόκοι 10,9 εκατ., καθώς και η άρση των εγγυήσεων των εναγόντων μέχρι ποσού των 16 εκατ. ευρώ. Η Intracom κατέθεσε έφεση, όμως η μέτοχοι της Teledome κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της Intracom μέχρι του ποσού των 41 εκατ. ευρώ.

Τελικά, προ ημερών το Εφετείο Αθηνών ανακάλεσε την απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και διέταξε την απόδοση στην Intracom Holdings των έξι εγγυητικών επιστολών, των 41 εκατ. ευρώ.

Και οι καλές ειδήσεις για τον Όμιλο δεν τελειώνουν εδώ. Η πολύ καλή σχέση που διατηρεί η θυγατρική Intracom Defence (IDE) με τον αμερικανικό κολοσσό των εξοπλισμών, Raytheon, συνεχίζει να αποφέρει δεκάδες εκατ. δολλάρια για τον Όμιλο.

Πρόσφατα η IDE υπέγραψε ένα νέο μεγάλο συμβόλαιο με την Raytheon, συνολικού ύψους 63,4 εκατ. δολλαρίων, για την κατασκευή υπομονάδων των συστημάτων αεράμυνας, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των συμβάσεων έχει υπογράψει με τον αμερικανικό κολοσσό στα 350 εκατ. δολλάρια.

Έχουν προηγηθεί άλλες πέντε «χρυσές συμβάσεις»: τον Σεπτέμβριος 2009 ύψους 55,7 εκατ. δολ, τον Μάϊο του 2010 ύψους 25 εκατ. δολ., τον Ιούνιο του 2011 ύψους 30 εκατ. δολ., τον Μάρτιο του 2012 83,2 εκατ. δολ. και τον Ιούνιο του 2014 ύψους 63 εκατ. δολ.

Tέλος σημαντικό γύρισμα έχουν κάνει και τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου. Στο εννιάμηνο οι πωλήσεις ανήλθαν στα 266,93 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 7,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014 που ήταν 248,7 εκατ. ευρώ.

Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 24,2 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 226% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Τέλος ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 5,3 εκατ. ευρώ από ζημίες 7,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Όσον αφορά το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων του Ομίλου, αγγίζει τα 870 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider