Κωνσταντινίδης: Ένας αιώνας ιστορίας στο μιλφέιγ

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κωνσταντινίδης: Ένας αιώνας ιστορίας στο μιλφέιγ

Συμπληρώνουν ένα αιώνα ζωής και παρά την κρίση των τελευταίων χρόνων συνεχίζουν να βρίσκονται υψηλά στην προτίμηση των Ελλήνων καταναναλωτών.

Τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης δραστηριοποιούνται στο χώρο της ζαχαροπλαστικής από τις αρχές του 20ου αιώνα. Το 1922, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή η οικογένεια βρέθηκε στη Λάρισα, όπου ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης έστησε το πρώτο υποτυπώδες ζαχαροπλαστείο της εποχής.

Το 1925, οι δύο γιοί του Γρηγόρη, ο Λάζαρος και ο Στέλιος Κωνσταντινίδης άνοιξαν σε μια παράγκα το πρώτο επί ελληνικού εδάφους ζαχαροπλαστείο.

Ο Λάζαρος Κωνσταντινίδης μαθητεύει στο πλευρό των κορυφαίων Ελλήνων ζαχαροπλαστών και φημισμένων Γάλλων σεφ. Εκεί μαθαίνει την τέχνη των ‘χιλίων φύλλων’ (mille-feuille). Του ξακουστού μιλφέιγ.

Στην συνέχεια η εξάπλαωση των ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδης ήταν ραγδαία. Επόμενος σταθμός ήταν ο Πλαταμώνας, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος και τέλος η Αθήνα.

Σήμερα, τα εγγόνια του Γρηγόρη Κωνσταντινίδη, Γρηγόρης, Στέλιος και Μαρία Κωνσταντινίδη ηγούνται της επιχείρησης.

Η εταιρία σήμερα μετράει στο ενεργητικό της 22 καταστήματα ανά την Ελλάδα και απασχολεί πάνω από 300 εργαζόμενους. Όλα τα ζαχαροπλαστεία είναι ιδιόκτητα της οικογένειας Κωνσταντινίδη, καθώς η επιθυμία της οικογένειας είναι να ελέγχει την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει στον πελάτη καθημερινά.

Τα ζαχαροπλαστεία Κωσταντινίδης είναι γνωστά κυρίως για τα μιλφέιγ τους, τα οποία και φτιάχνουν μπροστά σας, την ώρα που τα ζητάτε. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέγουν πολλοί καταναλωτές να αγοράσουν από εκεί, ενώ πρόσφατα έχουν προσθέσει στο «μενού» τους και το σοκολατένιο μιλφέιγ που γίνεται ανάρπαστο.

Εκτός όμως από το μιλφέιγ, η αλυσίδα είναι γνωστή και για τα παγωτά της. Μάλιστα το 2011 κέρδισαν το Πανελλήνιο και Πανευρωπαϊκό βραβείο παγωτού, παίρνοντας τη διάκριση από την Ακαδημία Ιταλικού Παγωτού. Προς το παρών ο όμιλος Κωνσταντινίδη δραστηριοποιείται μόνο στην εγχώρια αγορά, ενώ στο παρεθόν οι ιδιοκτήτες της εξέταζαν το ενδεχόμενο επέκτασης τους και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Τα υλικά που χρησιμοποιούν τα ζαχαροπλαστεία Κωσταντινίδης, προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς από διάφορα σημεία της χώρας, στηρίζοντας τοπικούς παραγωγούς σε περιοχές όπως ο Τύρναβος και η Κρήτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.