Πέμπτη boutique gourmet παγωτού ανοίγει η Kayak

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέμπτη boutique gourmet παγωτού ανοίγει η Kayak

Την πέμπτη της boutique εγκαινίασε πρόσφατα η Kayak, η αμιγώς ελληνική εταιρεία, το όνομα της οποίας είναι συνυφασμένο με το gourmet παγωτό και γνωρίζει ανοδική πορεία σε Ελλάδα κι Εξωτερικό τα τελευταία χρόνια. Ο νέος χώρος Kayak βρίσκεται στον τρίτο όροφο του εμπορικού κέντρου, The Mall Athens, και αποπνέει τη γνωστή φιλοσοφία των καταστημάτων η οποία συνδυάζεται με μια minimal chic αισθητική.

Στη νέα μπουτίκ ο καταναλωτής μπορεί να βρει τα ελληνικά παγωτά Kayak από ολόφρεσκο γάλα, κρέμα γάλακτος και αληθινά φρούτα, αλλά και τα «πρωτότυπα» χωνάκια από αφράτη βάφλα, τα bubble waffle cones καθώς και ποικιλία γλυκών και φρέσκους χυμούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Kayak είναι η πρώτη ελληνική εταιρία που δημιούργησε το βιολογικό παγωτό, ενώ καινοτόμησε συστήνοντας το πρώτο στην ελληνική αγορά παγωτό χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αντικαθιστώντας τη με φυσική γλυκαντική ουσία. Παράλληλα, αποτελεί συνώνυμο των ιδιαίτερων γεύσεων παγωτού, κατακτώντας διεθνείς διακρίσεις για την πρωτοτυπία και την υψηλή ποιότητα που εισάγει στον χώρο εστίασης. Πολλές από τις γεύσεις της εταιρείας έχουν κερδίσει διεθνή βραβεία, μεταξύ αυτών τα Kayak, Μαστίχα Ροζ Πιπέρι, Σοκολάτα Βελγίου, Lemongrass και πολλές άλλες.

Η νέα boutique Kayak στο The Mall Athens συνιστά ήδη δημοφιλές σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν το ποιοτικό και, ταυτόχρονα, «ανατρεπτικό» σε γεύση παγωτό. Ανακαλύψτε και εσείς τις αυθεντικές γεύσεις Kayak στο The Mall Athens και αφεθείτε στην μαγεία τους.

Ποια είναι η Kayak

Η Kayak είναι μία ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο του παγωτού από το 1993. Βέβαια η πορεία της ξεκίνησε δύο δεκαετίες πριν, όταν ως η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε να πουλά παγωτό σε καφετέριες δημιουργώντας μια νέα για τα ελληνικά δεδομένα αγορά η οποία μέχρι σήμερα δίνει έμφαση στο gourmet και πειραματίζεται με γεύσεις που ξεφεύγουν από τους συνηθισμένους συνδυασμούς. Τη δεκαετία του ’70 ο νεαρός τότε επιχειρηματίας Γιώργος Σταυρίδης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον αναπτυσσόμενο κλάδο των σούπερ μάρκετ. Ήταν μάλιστα ένας εκ των συνιδρυτών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, (ΣΕΣΜΕ) και ίσως να μην άλλαζε ποτέ επαγγελματικό προσανατολισμό εάν δεν είχαν συμβεί οι μεγάλοι σεισμοί του 1981, οι οποίοι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στις εγκαταστάσεις που διέθετε η εταιρεία στην περιοχή της Κορινθίας. Η στροφή που αποφάσισε να κάνει την δεκαετία του 1990, ανοίγοντας ένα μικρό εργαστήριο παγωτού στην περιοχή της Αργυρούπολης. Πέρασαν περίπου δέκα χρόνια μέχρι η Kayak να μεταφερθεί στο Κορωπί δημιουργώντας μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής ικανή να καλύψει την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση. και να φτάσει μέχρι τις εξαγωγές στο εξωτερικό και το άνοιγμα νέων καταστημάτων.

Τα ελληνικά παγωτά Kayak βασισμένα σε μοναδικές συνταγές με κλασικές αλλά και gourmet γεύσεις κυριαρχούν στις γαστρονομικές τάσεις και έχουν βραβευτεί όπως το Kayak Greek Frozen Yogurt για την απόλυτη δροσιά, φρεσκάδα και γεύση χωρίς θερμίδες που προσφέρουν. Αρχή της εταιρείας, όπως σημειώνει, είναι να προωθεί έναν αγνό τρόπο διατροφής γι αυτό κι όπως αναφέρει χρησιμοποιεί μόνο φυσικές πρώτες ύλες χωρίς την προσθήκη συντηρητικών ή χημικών συστατικών. Όλα τα προϊόντα της, παρασκευάζονται μετά από εκτενή έρευνα και πολλές γευστικές δοκιμές με τα καλύτερα φρέσκα υλικά όπως φρέσκο γάλα, φρέσκια κρέμα γάλακτος και πραγματικά φρούτα, σαν να τα έφτιαχνε κάποιος στο σπίτι του. «Δεν σταματάμε ποτέ να ψάχνουμε και δεν επαναπαυόμαστε ποτέ στις υπάρχουσες γεύσεις. Στόχος μας είναι να καινοτομούμε και να ψάχνουμε διαρκώς την τέλεια συνταγή..» αναφέρει η οικογένεια Σταυρίδη.

Η μόδα που είχε ξεσπάσει, κυρίως στην Αμερική, με την κατανάλωση ελληνικού γιαουρτιού, άνοιξε πριν δύο χρόνια το δρόμο ώστε η εταιρεία να εξάγει τα παγωτά της και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ενώ μετά από πολύ αναμονή η εταιρεία έλαβε από το Ρωσικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το πιστοποιητικό εξαγωγών και έχει διεισδύσει και στην τσαρική οικονομία. Με κεντρικό άξονα στην ανάπτυξη της, την ανεξάντλητη φαντασία για τη συνεχή εφεύρεση νέων γεύσεων και την παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά, η Kayak εξακολουθεί να αναπτύσσεται στην Αμερική, στην Κίνα και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συστήνοντας τη δημιουργική Ελλάδα στο πιο απαιτητικό παγκόσμιο κοινό μέσα από το καλύτερο ελληνικό παγωτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider