Ποια είναι τα Πλαστικά Θράκης που επισκέφτηκε ο Τσίπρας

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποια είναι τα Πλαστικά Θράκης που επισκέφτηκε ο Τσίπρας

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας και κορυφαίος ευρωπαίος παραγωγός στον τομέα των πλαστικών.

Η Πλαστικά Θράκης, η βιομηχανία που επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είναι η ελληνική βιομηχανία που δραστηριοποιείται σε 80 χώρες και έχει βιομηχανικές μονάδες παραγωγής τεχνικών υφασμάτων και πλαστικών συσκευαστικών ειδών στην Ελλάδα, τη Βρετανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τις ΗΠΑ.

Η βιομηχανία αντλεί ποσοστό άνω του 80% των εσόδων της από πωλήσεις στη διεθνή αγορά, ενώ το ήμισυ της συνολικής της παραγωγής, παράγεται στην Ελλάδα.

Επεξεργάζεται πολυπροπυλένιο και παράγει γεωυφάσματα, μεμβράνες μόνωσης και γενικότερα τεχνικά υφάσματα για αγροτικές, βιομηχανικές και κατασκευαστικές χρήσεις, πλαστικούς σάκους, δοχεία συσκευασίας τροφίμων και χρωμάτων, καθώς και λοιπά πλαστικά συσκευαστικά είδη για βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις, απευθυνόμενη με τα προϊόντα της σε δεκάδες τομείς, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανιών αυτοκινήτων, φίλτρων και νοσοκομειακών προϊόντων. Από το 2013 δραστηριοποιείται και στον τομέα των θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

Πρόσφατα η βιομηχανία ολοκλήρωσε επενδύσεις συνολικού ύψους 32 εκατ. ευρώ σε νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις, εκ των οποίων 23 εκατ. ευρώ αφορούσαν εξοπλισμό και υποδομές στις μονάδες της στην Ξάνθη για την παραγωγή τεχνικών υφασμάτων και 9 εκατ. ευρώ σε αντίστοιχες μονάδες της στη Βρετανία και σε μονάδα πλαστικών συσκευασιών, συμπεριλαμβανομένων ποτηριών μιας χρήσης, στη Βουλγαρία.

Επιπλέον υλοποίησε, βάσει νέου επενδυτικού προγράμματος της τάξεως των 24,5 εκατ. ευρώ, ανάλογες επενδύσεις στους τομείς των τεχνικών υφασμάτων και των συσκευαστικών ειδών, εκ των οποίων τα 19,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν ελληνικές μονάδες του ομίλου.

Το 2016 οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν στα 291 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 13,28 εκατ. ευρώ από (9,79 εκατ. ευρώ το 2015).

Σήμερα ο Όμιλος απασχολεί 1.708 εργαζόμενους, εκ των οποίων 895 στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider