Βακάκης: Η ελληνική αγορά είναι σαν τρύπια σαμπρέλα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βακάκης: Η ελληνική αγορά είναι σαν τρύπια σαμπρέλα

«Ως τρύπια σαμπρέλα, που φουσκώνει και ξεφουσκώνει» χαρακτήρισε την ελληνική αγορά ο διευθύνων σύμβουλος της Jumbo Απόστολος Βακάκης, στην διάρκεια της παρουσίασης της αλυσίδας στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ).

Όπως ανέφερε ο ίδιος η νέα οικονομική χρήση, Ιούλιος 2017- Ιούνιος 2018, ξεκίνησε με θετικό πρόσημο με τον ρυθμό αύξησης των πωλήσεων για τον Όμιλο.

Ειδικά στο πρώτο τρίμηνο, Ιούλιος 2017- Σεπτέμβριος 2017, ο τζίρος αυξήθηκε κατά +12% περίπου. Η επίδοση αυτή οφείλεται στην αύξηση των πωλήσεων για την Ελλάδα και Κύπρο με μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, ενώ τα καταστήματα της Βουλγαρίας και Ρουμανίας
συνέχισαν να καταγράφουν δυναμικό διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης. Παρά το δυναμικό ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το πιο σημαντικό τρίμηνο είναι το δεύτερο, όπου περιλαμβάνει και την περίοδο των Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Ομίλου, για τη νέα οικονομική χρήση, οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα κυμανθούν μεταξύ 6%-9%, ενώ τα κέρδη εκτιμάται ότι θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με αυτά της χρήσης 2016/2017.

Κατά τις 30.06.2017 το δίκτυο καταστημάτων JUMBO σήμερα αριθμούσε 73 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 8 στη Ρουμανία ενώ ο Όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr. Επίσης, η εταιρεία μέσω
συνεργασιών, είχε στις 30.06.2017 παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo, στην ΠΓΔΜ (FYROM) με 3 καταστήματα, την Αλβανία με 2 καταστήματα, στο Κόσοβο με 3 καταστήματα, 2 κατάστημά στη Σερβία και με 1 στη Βοσνία.

Αναφορικά με την επέκταση του δικτύου καταστημάτων για την τρέχουσα οικονομική χρήση (2017/2018) σημειώνεται ότι στη Ρουμανία αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμα ιδιόκτητο υπερ-κατάστημα μέχρι Νοέμβριο στη πόλη Suceva ενώ για τη χώρα έχει προγραμματιστεί η
λειτουργία δύο ακόμα καταστημάτων μέχρι το τέλος της χρήσης. Όσον αφορά την Ελλάδα αναμένεται η λειτουργία ενός καταστήματος στην Κατερίνη μέχρι το τέλος της χρήσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider