Σκλαβενίτης: Η νέα σύμβαση διχάζει τους εργαζόμενους

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκλαβενίτης: Η νέα σύμβαση διχάζει τους εργαζόμενους

Νέα αναστάτωση έχει προκληθεί στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης με τη νέα σύμβαση που αφορά τους υπεύθυνους καταστημάτων των Ελληνικών Υπεραγορών, της εταιρείας που δημιουργήθηκε μετά την απορρόφηση του δικτύου της Μαρινόπουλος.

Η νέα σύμβαση που κυκλοφόρησε εν μέσω καλοκαιριού, και καλούνται να υπογράψουν οι υπεύθυνοι των καταστημάτων προβλέπει ότι στην περίπτωση που απαλλαγούν από τα καθήκοντα τους ή μεταβληθεί η εργασιακή τους σχέση να μην έχουν ουδεμία αξίωση από την αλυσίδα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η επιχείρηση, κυρίως σε περίπτωση πλημμελούς εκ μέρους μου εκτέλεσης των άνω υποχρεώσεων μου έχει το δικαίωμα απαλλαγής μου από τα άνω καθήκοντα μου, μεταβολής της ειδικότητας μου, μετακίνησης μου, τοποθέτησης μου σε άλλη (παρεμφερή και μη θέση) χωρίς η αλλαγή να θεωρηθεί από μέρους βλαπτική μεταβολή και χωρίς να έχω ουδεμία αξίωση από την Επιχείρηση.

Η σύμβαση αυτή, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν φτάσει στο insider.gr έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση αρκετών εργαζομένων που αρνούνται να την υπογράψουν, καθώς υποστηρίζουν ότι αυτό παραβιάζει τα εργασιακά τους δικαιώματα κυρίως στο σημείο όπου αναφέρεται ότι η αλλαγή δεν μπορεί να θεωρηθεί βλαπτική μεταβολή και να έχει οποιαδήποτε αξίωση από την επιχείρηση.

Υποστηρίζουν δε ότι η σύμβαση με την οποία που υπέγραψαν με την αλυσίδα Σκλαβενίτης, τον περασμένο Μάρτιο (όπου και έγινε η μεταβίβαση του δικτύου της Μαρινόπουλος στην Σκλαβενίτης, αναφέρεται ότι «η ανωτέρω μεταβολή των στοιχείων του εργοδότη δεν επηρεάζει τους λοιπούς όρους της σύμβασης εργασίας σας».

Το insider.gr πρσπάθησε να επικοινωνήσει με την αρμόδια διεύθυνση της αλυσίδας, η οποία δεν παραδέχτηκε την ύπαρξη μίας τέτοιας σύμβασης.

Προς συγχώνευση η Ι.Σ Σκλαβενίτης με τις Ελληνικές Υπεραγορές

Σε συγχώνευση προχωρούν από 1ης Ιανουαρίου 2018 οι εταιρείες «Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ» και «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ» με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη, υπό ένα ΑΦΜ, αυτό των Ελληνικών Υπεραγορών.

Η σχετική αίτηση είχε κατατεθεί στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ στόχος της ενοποίησης αυτής, από πηγές της αλυσίδας, γίνεται λόγω βελτιστοποίησης των εσωτερικών διαδικασιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider