Διψήφια άνοδος πωλήσεων για την «Ήπειρος»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διψήφια άνοδος πωλήσεων για την «Ήπειρος»

Αύξηση πωλήσεων άνω του 10%, για δεύτερο συνεχόμενο έτος, προσδοκά το 2017 η τυροκομική βιομηχανία Ηπειρος, η οποία το 2016 ενίσχυσε για τρίτο συνεχόμενο έτος τις πωλήσεις της και, συγχρόνως, κατέγραψε αυξημένη κερδοφορία.

Η βιομηχανική μονάδα της βρίσκεται στον Αμμότοπο Αρτας και παράγει κυρίως τυρί φέτα, καθώς και άλλα τυριά. Η μονάδα επεξεργάζεται ετησίως περί τους 25.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος. Εκτός από τυρί φέτα, παράγει ελαφρύ τυρί, γιδοτύρι, κεφαλογραβιέρα και κεφαλοτύρι, λευκό τυρί και λοιπά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου και βούτυρου. Το 2014 στη μονάδα υλοποιήθηκε επένδυση ενταγμένη στον επενδυτικό νόμο 3908/2011 για την προσθήκη γραμμής παραγωγής παραδοσιακών σκληρών τυριών. Τα προϊόντα φέρουν στην αγορά το εμπορικό σήμα «Ηπειρος».

Η έμφαση της εταιρείας στην εξαγωγική της στρατηγική τα τελευταία χρόνια έχει σαν αποτέλεσμα τα προϊόντα της να διανέμονται σήμερα σε 18 χώρες και στις πέντε ηπείρους. Κύριοι εξαγωγικοί προορισμοί των τυριών της είναι οι χώρες Αυστραλία, Βρετανία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Καναδάς και Νότιος Αφρική. Οι εξαγωγές της το 2015 είχαν αποφέρει 3,22 εκατ. ευρώ από πωλήσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και 1,66 εκατ. ευρώ από τη διάθεση τυριών της σε τρίτες χώρες, που αντιστοιχούσαν συνολικά στο 14% των ετήσιων εσόδων της.

Σήμερα η Ήπειρος, απασχολεί 180 άτομα, συνεργάζεται με 350 προμηθευτές και προμηθεύεται γάλα από 1.500 κτηνοτρόφους.

Οι πωλήσεις της βιομηχανίας το 2016 ανήλθαν σε 40,25 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 15,7% σε σχέση με το 2015. Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 1,96 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 14,8%.

Το μερίδιο αγοράς της Ήπειρος υπολογίζεται ότι ανέρχεται πλέον στο 10% στη φέτα και περί το 30% στα λευκά τυριά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο παραγωγικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας δεν περιλαμβάνονται κωδικοί ιδιωτικής ετικέτας. Σχετικά με τον επενδυτικό σχεδιασμό κινείται σταθερά στο επίπεδο του 1,5 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της φιλοσοφίας επανεπενδύσης κεφαλαίων που διατηρεί η εταιρεία τα τελευταία χρόνια.

Πρόσφατα η Φέτα Π.Ο.Π. Ήπειρος με 40% λιγότερο αλάτι, μια νέα καινοτομία της εταιρείας, αναδείχθηκε, στα International Cheese Awards, ως ένα από τα καλύτερα, νέα γαλακτοκομικά προϊόντα που πωλούνται αυτή τη στιγμή στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Παράλληλα κατέκτησε το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Τυριά με οφέλη για την υγεία».

Η επιχείρηση ανήκει στην οικογένεια Παντελιάδη, ιδιοκτήτες της αλυσίδας My Market.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider