Αυξημένα τα έσοδα και τα κέρδη της Nestlé Ελλάς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξημένα τα έσοδα και τα κέρδη της Nestlé Ελλάς

Βελτιωμένα ήταν τα μεγέθη της Nestlé Ελλάς για το 2016 με την εταιρεία να παρουσιάζει αύξηση τζίρου και κερδών, λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από τα μαγειρικά της είδη, την σοκολάτα αλλά και τον καφέ.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς, η εταιρεία τροφίμων που δραστηριοποιείται από το 1899 στη χώρα μας, παρουσίασε το 2016 μικρή αύξηση στο σύνολο του κύκλου εργασιών που διαμορφώθηκε στα 372 εκατ. ευρώ από 365 εκατ. ευρώ που ήταν το 2015. Τα κέρδη της έφθασαν τα 52 εκατ. ευρώ το 2016 έναντι 34 εκατ. ευρώ που ήταν το 2015.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της εταιρείας στο insider.gr «η θετική επίδοση του 2016 οφείλεται στην αύξηση συγκεκριμένων κατηγοριών, όπως τα μαγειρικά και η σοκολάτα, που επιβεβαίωσαν την τάση των τελευταίων ετών για μαγείρεμα στο σπίτι».

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αυξημένη κίνηση στην κατηγορία του καφέ που παρατηρήθηκε προς το τέλος του έτους, καθώς οι καταναλωτές προμηθευόντουσαν μεγάλες ποσότητες πριν την επιβολή του υψηλού φόρου κατανάλωσης. Ο συγκεκριμένος φόρος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, παρά το προωθητικό πλάνο και το πρόγραμμα προσφορών που εφαρμόζει η Nestlé Ελλάς έχει ανεβάσει σημαντικά την τιμή και έχει ρίξει την κατανάλωση καφέ κατά την διάρκεια του 2017.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σημαντικότερη επιχειρηματική εξέλιξη για το 2016 ήταν η μεταφορά της δραστηριότητας του παγωτού στη νέα εταιρεία Froneri. Η μεταφορά επηρέασε σημαντικά τις οικονομικές καταστάσεις του 2016, καθώς σε αυτές περιλαμβάνεται η διαγραφή της υπεραξίας για τη δραστηριότητα του παγωτού από το 2006 έως το 2011, όταν η δραστηριότητα συγχωνεύθηκε με την Nestlé Ελλάς. Έτσι, οι συνολικές ζημίες των προηγούμενων περιόδων για τη δραστηριότητα του παγωτού ανέρχονται στα 87,7 εκ. ευρώ.

Ως προς το επενδυτικό κομμάτι, η Nestlé Ελλάς συνεχίζει την υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης στο εργοστάσιο των Οινοφύτων ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018.

Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει τις δράσεις της γύρω από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος Nestlé Νοιάζομαι, που εστιάζει στην απασχόληση των νέων, τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών και την υποστήριξη οικογενειών χαμηλού εισοδήματος με δωρεές προϊόντων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider