Αυξάνει τα κέρδη της η Κανάκης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνει τα κέρδη της η Κανάκης

Βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα σημείωσε η εταιρεία ειδών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας Στέλιος Κανάκης μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2017.

Ειδικότερα ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε από τα 8,6 στα 9,14 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,3%, ενώ όσον αφορά τα καθαρά κέρδη διευρύνθηκαν από τις 857 χιλ. ευρώ στγις 921 χιλ. ευρώ, αυξημένα κατά 7,5%.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οι πωλήσεις της Κανάκης το πρώτο εξάμηνο του έτους διαχρονικά καλύπτουν το 47% περίπου του ετησίου κύκλου εργασιών, καθώς το 53% του κύκλου εργασιών της εταιρείας πραγματοποιείται στην διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου κάθε χρήσεως, με αποτέλεσμα και τα κέρδη του δευτέρου εξαμήνου να είναι μεγαλύτερα του πρώτου εξαμήνου.

Παράλληλα, η συνεχιζόμενη προσπάθεια για ανάπτυξη των εξαγωγών στις βαλκανικές χώρες η οποία αποτυπώνεται σε πωλήσεις ύψους 447 χιλ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017 εκτιμάται από την εταιρεία ότι θα αντισταθμίσει σε ένα περιορισμένο πάντως βαθμό την όποια τυχόν μείωση της ζήτησης στο εσωτερικό της χώρας.

Όπως εκτιμά η εταιρεία, λόγω των ιδιαίτερα αντίξοων συνθηκών που επικρατούν στην εγχώρια αγορά και οικονομία, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονη αστάθεια και αβεβαιότητα του οικονομικού περιβάλλοντος, συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας, έντονη έλλειψη ρευστότητας, μείωση της καταναλωτικής ζήτησης, επαύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων και διατήρηση των περιορισμών και ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και την διενέργεια συναλλαγών, η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι ενδέχεται να επηρεασθούν οι δραστηριότητες αυτής κατά το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσα χρήσεως, αλλά σε κάθε περίπτωση η εν λόγω επίδραση και επιρροή αναμένεται να είναι περιορισμένη.

Τα προϊόντα Κανάκι ξεκίνησαν να παράγονται σε μια μικρή βιοτεχνία στο Καματερό το 1980. Το 1988 η εταιρία αγοράσθηκε από τον όμιλο Ι. Φιλίππου. Την εποχή εκείνη η εταιρία ήταν μια μεγάλη βιοτεχνία παραγωγής φύλλου κρούστας και καταϊφιού. Στεγαζόταν σε ενοικιασμένο χώρο στο Καματερό συνολικού εμβαδού 800 m2, απασχολούσε συνολικά 80 άτομα.

Στόχος των νέων ιδιοκτητών ήταν η δημιουργία μιας μεγάλης και σύγχρονης Ελληνικής εταιρίας τροφίμων, με έμφαση στο επώνυμο προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου εκπονήθηκε πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα.

Από το 1993 η εταιρία έχει πλήρως μετεγκατασταθεί στο νέο της εργοστάσιο που βρίσκεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 30 στρεμμάτων στη Μαγούλα Αττικής. Το εργοστάσιο διαθέτει 11.000 m2 χώρων παραγωγής και 2.200 m2 χώρων γραφείων. Ο σχεδιασμός του έγινε με βάση τις πλέον σύγχρονες απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο των τροφίμων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider