Δωδώνη: Εξάγει τυρί και γιαούρτι σε Γκάνα και Χιλή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δωδώνη: Εξάγει τυρί και γιαούρτι σε Γκάνα και Χιλή

Τυριά και γιαούρτια της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη φιγουράρουν σε καταστήματα της Γκάνας, της Σιγκαπούρης, του Άγιου Μαυρίκιου και της Χιλής.

Η εταιρεία μέσα στο 2016 επεκτάθηκε στις παραπάνω αγορές και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά.

Η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, η οποία ανήκει στην SI Foods στο επενδυτικό σχήμα Ρώσων και Ελλήνων επιχειρηματιών, ίδρυσε τον περασμένο Ιούλιο νέα θυγατρική στη Γερμανία, συνεχίζοντας το εξαγωγικό επενδυτικό της στοίχημα.

Ήδη η εταιρεία έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αυξήσει κατά 40% τις εξαγωγές της.

Στελέχη της γαλακτοβιομηχανίας επισημαίνουν ότι η Δωδώνη διευρύνει με ικανοποιητικά αποτελέσματα την τοποθέτηση νέων προϊόντων στις υπάρχουσες αγορές του εξωτερικού, επιδιώκοντας με ναυαρχίδα τη φέτα και το 100% ελληνικό γιαούρτι να μυήσει τα εκατομμύρια των καταναλωτών που την εμπιστεύονται στη μεσογειακή διατροφή, καθώς και στην υψηλή θρεπτική αξία του μοναδικής ποιότητας ελληνικού γάλακτος, από το οποίο παράγονται όλα της τα προϊόντα.

Το 2015 η γαλακτοβιομηχανία είχε ιδρύσει στην Ολλανδία τη θυγατρική Dodoni Netherlands, με σκοπό τη διαχείριση των απαιτήσεών της από πελάτες του εξωτερικού και τη διεύρυνση των πωλήσεών της στις ευρωπαϊκές αγορές. Επίσης, συμμετείχε με μερίδιο 49% στην ίδρυση της εταιρείας Dodoni Dairy Products στην Κύπρο, η οποία το δεύτερο εξάμηνο του 2016 κατασκεύασε εργοστάσιο παραγωγής χαλουμιού.

Έτσι πλέον το κυπριακό χαλούμι είναι διαθέσιμο σε 40 χώρες διεθνώς έπειτα από την επένδυση ύψους 5 εκ. ευρώ στην οποία προέβη η ΔΩΔΩΝΗ, δημιουργώντας μια νέα υπερσύγχρονη μονάδα Χαλουμιού και Αναρής στην Κύπρο. Η μονάδα για την παραγωγή των παραδοσιακών κυπριακών τυριών βρίσκεται ήδη σε λειτουργία από τον Ιούνιο του 2016, με τις πρώτες εξαγωγές να στρέφονται σε Αυστραλία, Ολλανδία και Αυστρία.

Για το 2016 οι πωλήσεις της Δωδώνης από την εγχώρια και τη διεθνή αγορά το 2016 ανήλθαν σε 100,49 εκατ. ευρώ, από 95,465 εκατ. ευρώ το 2015, παρουσιάζοντας αύξηση 5,3%.

Τα κέρδη του προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 5,06 εκατ. ευρώ (5,225 εκατ. ευρώ το 2015), μειωμένα κατά 3,2%, ενώ τα καθαρά κέρδη του μετά την πρόβλεψη για φόρους συμπιέστηκαν στα 2,74 εκατ ευρώ (3,29 εκατ. ευρώ το 2015), μειωμένα κατά 16,7%.

Μέσα στο 2016 προχώρησε στην υλοποίηση νέων επενδύσεων στη μονάδα της στα Ιωάννινα οι οποίες επιχορηγούνται από τον επενδυτικό νόμο.

Οι επενδύσεις αφορούσαν την προμήθεια νέου εναλλάκτη παστερίωσης γάλακτος, την εγκατάσταση νέας συσκευαστικής μηχανής γάλακτος και αυτόματης γραμμής παραγωγής τυριών τυρογάλακτος, καθώς και την προσθήκη μηχανολογικού εξοπλισμού για τον διπλασιασμό του όγκου παραγωγής γιαουρτιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider