Η ΝΟΥΝΟΥ αναζητά ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΝΟΥΝΟΥ αναζητά ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ευκαιρίες για να προχωρήσει και σε νέες επενδύσεις στην Ελλάδα αναζητά η η ολλανδική συνεταιριστική εταιρεία FrieslandCampina (ΝΟΥΝΟΥ).

Αυτο έγινε γνωστό σε δείπνο που παρέθεσαν στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα, Caspar Veldkamp και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας FrieslandCampina Hellas, Κωνσταντίνος Μαγγιώρος.

Η FrieslandCampina Hellas ήταν από τις πρώτες εταιρείες που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την αρχή της οικονομικής κρίσης. Το 2011, η εταιρεία επένδυσε σε υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην Πάτρα, όπου και μετέφερε την παραγωγή γάλακτος από τη Γερμανία, δημιουργώντας περισσότερες από 140 θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, υλοποίησε – και συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα – ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της ελληνικής κτηνοτροφίας πρόγραμμα βέλτιστης διαχείρισης και ανάπτυξης κτηνοτροφικών μονάδων, στηρίζοντας έτσι την ελληνική πρωτογενή παραγωγή γάλακτος. Απασχολεί σήμερα 470 ανθρώπους, χωρίς να έχει πραγματοποιήσει καμία μείωση θέσεων εργασίας ή περικοπή μισθών και παροχών.

Η ιστορία της Royal FrieslandCampina ξεκινά το 1871, όταν μία ομάδα κτηνοτρόφων από την Ολλανδία προχωρά στην ίδρυση ενός τοπικού συνεταιρισμού, ο οποίος έφτασε να αποτελεί τον μεγαλύτερο συνεταιρισμό γαλακτοκομικών στον κόσμο.

Σήμερα ο τζίρος της Royal FrieslandCampina έχει φτάσει τα 11,5 δις. Ευρώ, απασχολεί 21.186 εργαζόμενους, έχεις γραφεία σε 28 χώρες και εξάγει τα προϊόντα της σε 100.
Η εταιρεία συνεργάζεται με 19.244 παραγωγούς – μέλη που παρέχουν 9,3 δις. Κιλά γάλα ετησίως.

Η παρουσία της ΝΟΥΝΟΥ στην Ελλάδα

H ιστορία των προϊόντων ΝΟΥΝΟΥ ξεκινάει τo 1929 µε τα πρώτα κιβώτια LaΝΟΥΝΟΥ, τα οποία εισάγονται στην Ελλάδα από ανεξάρτητο εισαγωγέα.

Το 1936 το όνοµα της µάρκας απλοποιείται σε ΝΟΥΝΟΥ. Το 1949 αναλαµβάνει την εισαγωγή του η Καρακώστας/ΓΕΝΚΑ. Το εβαπορέ γάλα ΝΟΥΝΟΥ γνωρίζει τεράστια επιτυχία µε το πλήρες, το ζαχαρούχο και αργότερα µε το παιδικό του γάλα. Το 1956 η αγορά της βρεφικής διατροφής ανοίγει στην Ελλάδα µε τις πρώτες εισαγωγές της κρέµας βανίλια ΝΟΥΝΟΥ και το 1960 παρουσιάζεται η νέα γεύση «Farine Lactee».

Το 1983 η Friesland εγκαθίσταται στην Ελλάδα µε θυγατρική εταιρεία.

Μέσα από τη σημαντική επένδυση ιδίων κεφαλαίων και τη μεταφορά τεχνογνωσίας η εταιρία υλοποίησε την μεταφορά της παραγωγής γάλακτος από την Γερμανία στην Ελλάδα, στο εργοστάσιο της FrieslandCampina Hellas στην Πάτρα. Η επένδυση αυτή εντάσσεται στα μακροχρόνια σχέδια ανάπτυξης της FrieslandCampina για την Ελλάδα. Η λειτουργία της μονάδας ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2011 και αποτελείται από 4 καινούργιες γραμμές παραγωγής γάλακτος. Διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό που λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Πριν από περίπου ένα χρόνο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την κατηγορία του φρέσκου γάλακτος, σταματώντας την παραγωγτή του «Εκλεκτόν» και επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της – πέρα από το παστεριωμένο γάλα, τις βρεφικές κρέμες κλπ –στο χώρο του γιαουρτιού και του τυριού.

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 490 εργαζόμενους ενώ συμβάλει και στη δημιουργία 100-130 επιπλέον θέσεων εργασίας στα διάφορα στάδια της παραγωγικής αλυσίδας και των υποστηρικτικών εργασιών στην αγορά.

Η εταιρεία προμηθεύει τους πελάτες από κεντρικές αποθήκες στον Ασπρόπυργο Αττικής, ενώ παράλληλα λειτουργεί περιφερειακά διαμετακομιστικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Όλες οι μεγάλες αλυσίδες εξυπηρετούνται απευθείας, ενώ 65 περίπου συνεργάτες καλύπτουν την υπόλοιπη Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των μικρών επαρχιών και των νησιών.

Έτσι, και με τη συμβολή χονδρεμπόρων και διανομέων, η διανομή καλύπτει σχεδόν το σύνολο των 20.000 καταστημάτων τροφίμων που υπάρχουν στην Ελλάδα. Επίσης, καλύπτονται πολλά φαρμακεία και οι μεγαλύτερες μονάδες στην επαγγελματική αγορά (ξενοδοχεία, εστιατόρια, catering κλπ.).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider