Στην αγορά της Κύπρου μπαίνει η Νίκας 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην αγορά της Κύπρου μπαίνει η Νίκας 

Στην αγορά της Κύπρου μπαίνει η αλλαντοβιομηχανία Νίκας με την βοήθεια του νέου ιδιοκτήτη της, της Chipita.

Όπως αναφέρεται στο πληροφοριακό δελτίο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, γίνεται προσπάθεια για είσοδο των προϊόντων σε αγορές εκτός Ελλάδος, προσπάθεια που ήδη έχει αρχίσει με την είσοδο της Νίκας στην αγορά της Κύπρου και τη διερεύνηση εισόδου των προϊόντων στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης.

Για την πραγματοποίηση του σκοπού αυτού η Chipita η οποία έχει αποκτήσει τον έλεγχο της αλλαντοβιομηχανίας, στοχεύει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, στη βελτίωση της ποιότητας των ήδη παραγομένων προϊόντων, στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων καναλιών διανομής των προϊόντων στην Ελλάδα, αξιοποιώντας εξειδικευμένα δίκτυα διανομής ανά κανάλι

Παράλληλα προβλέπεται η υλοποίηση επενδύσεων ύψους 8 εκατ. ευρώ την τριετία 2017-2019. Από το ποσό αυτό περί τα 7 εκατ. ευρώ αφορούν τον εκσυγχρονισμό μηχανολογικού εξοπλισμού και παραγωγικών εγκαταστάσεων, περί τις 500 χιλ. ευρώ τον εκσυγχρονισμό πληροφοριακών συστημάτων και λογισμικού και αντίστοιχα 500 χιλ. ευρώ για την αγορά νέων φορτηγών διανομής. Οι εν λόγω επενδύσεις αφορούν τις εγκαταστάσεις στην Αττική και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη διετία.

Επισημαίνεται ότι η σύμβαση αναδιάρθρωσης προβλέπει επίσης σημαντική απομείωση του δανεισμού της εταιρείας με διαγραφή κεφαλαίου και τόκων σε συνδυασμό με διακανονισμό και ρύθμιση του υπολοίπου των υποχρεώσεων.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου διαμορφώνει νέες προοπτικές για την αναπτυξιακή πορεία της Νίκας καθώς προσδοκάται ότι θα επιτευχθεί εξορθολογισμός στη χρηματοοικονομική κατάσταση του ομίλου και θα περιοριστεί το χρηματοοικονομικό του κόστος. Υπό το πρίσμα αυτό η στρατηγική για την επόμενη μέρα της αλλαντοβιομηχανίας προσβλέπει σε αύξηση του μεριδίου αγοράς στις βασικές κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται, καθώς και σε ανάπτυξη εξωστρεφούς πολιτικής με επέκταση σε νέες αγορές.

ΝΑ σημειωθεί ότι δεν προβλέπεται η μεταφορά της έδρας της εταιρείας, ενώ δεν θα επιδιωχθεί διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Σημειώνεται ότι κατά την περσινή χρήση η Νίκας εμφάνισε έσοδα 43,6 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 10% έναντι του 2015, προ φόρων ζημίες ύψους 7,5 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημίες 2,4 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider