Τα προϊόντα CONTOUR πληρούν τις αυστηρότερες απαιτήσεις ασφαλείας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα προϊόντα CONTOUR πληρούν τις αυστηρότερες απαιτήσεις ασφαλείας

Τις αυστηρότερες απαιτήσεις ακριβείας πληρούν τα προϊόντα CONTOUR, σύμφωνα με μελέτες. Οι απαιτήσεις αυτές τίθονται πλέον σε ισχύ για τα συστήματα παρακολούθησης γλυκόζης αίματος στην Ευρώπη από τις 30 Ιουνίου, έπειτα από υιοθέτηση τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικότερα οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων επόμενης γενιάς CONTOUR® NEXT (συμπεριλαμβάνονται οι μετρητές CONTOUR®XT, CONTOUR® NEXT, CONTOUR®NEXT LINK, CONTOUR®NEXT LINK 2.4, CONTOUR®NEXT USB και ο νέος CONTOUR®NEXT ONE, συμβατοί με τις ταινίες μέτρησης CONTOUR®NEXT) αλλά και το πρόσφατα βελτιωμένο σύστημα CONTOUR® (Μοντέλο μετρητή CONTOUR® 7220, συμβατό με τις ταινίες μέτρησης CONTOUR®)4, πληρούν τις αυστηρότερες απαιτήσεις ακριβείας EN ISO 15197:2015.5-7

Το εναρμονισμένο πρότυπο ακριβείας EN ISO 15197:2015 υιοθετήθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα συστήματα παρακολούθησης γλυκόζης αίματος (BGMS) και τέθηκε σε ισχύ σε ολόκληρη την Ευρώπη από τις 30 Ιουνίου, 2017. Το πρότυπο αυτό καθορίζει τις ελάχιστες απαιτήσεις ακριβείας που θα πρέπει να πληρούν τα συστήματα παρακολούθησης γλυκόζης αίματος, εφόσον αυτά πρόκειται να κυκλοφορούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο 2016, με ημερομηνία συμμόρφωσης τις 30 Ιουνίου, 2017.

Το νέο εναρμονισμένο πρότυπο, EN ISO 15197:2015, βασίζεται στα διεθνή πρότυπα ISO 15197:2013 για τα BGMS. Από τις 30 Ιουνίου, 2017 και μετά, μόνο οι μετρητές γλυκόζης αίματος, οι ταινίες μέτρησης γλυκόζης αίματος και τα διαλύματα ποιοτικού ελέγχου που πληρούν αυτές τις νέες αυστηρότερες απαιτήσεις ακριβείας μπορούν να συνεχίζουν να διατίθενται στην αγορά, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το νέο εναρμονισμένο πρότυπο EN ISO 15197:2015 απαιτεί το 95% των αποτελεσμάτων μέτρησης ενός συστήματος παρακολούθησης γλυκόζης αίματος να είναι εντός ±15mg/dl μιας τιμής αναφοράς, σε συγκεντρώσεις γλυκόζης αίματος <100mg/dL ή εντός ±15% σε συγκεντρώσεις γλυκόζης αίματος ≥100mg/dL.8 Οι προηγούμενες απαιτήσεις ακριβείας (ISO 15197:2003) απαιτούσαν το 95% των αποτελεσμάτων ενός BGMS να είναι εντός του ±15mg/dL σε συγκεντρώσεις γλυκόζης αίματος <75mg/dl ή εντός ± 20% από τα εργαστηριακά αποτελέσματα σε συγκέντρωση γλυκόζης αίματος ≥75 mg/dL.9

«Ως κορυφαία εταιρία φροντίδας για τον διαβήτη, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που τα πιο αυστηρά πρότυπα ακριβείας EN ISO 15197:2015 είναι πλέον σε ισχύ για τα συστήματα παρακολούθησης γλυκόζης αίματος σε ολόκληρη την Ευρώπη, οπότε και στην Ελλάδα», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Νάτσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ascensia Diabetes Care Ελλάδος. «Ως ένα αξιόπιστο μέλος της διαβητικής κοινότητας, παρά το πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και τις διαρκείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην αγορά αυτή, εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι όλα μας τα συστήματα παρακολούθησης γλυκόζης αίματος πληρούν τα διεθνή πρότυπα ακριβείας. Δέσμευσή μας είναι να επιτυγχάνουμε αυτά τα επίπεδα ποιότητας, ώστε να μπορούμε να υποστηρίζουμε και να βοηθούμε τους ανθρώπους να διαχειρίζονται καλύτερα τον διαβήτη τους».

Οι ακριβείς και αξιόπιστες μετρήσεις γλυκόζης αίματος είναι κρίσιμης σημασίας για τους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη, καθώς οι πληροφορίες αυτές καθοδηγούν και καθορίζουν τις αποφάσεις τους. Εάν κάποιος θέλει να ελέγξει εάν ο μετρητής και οι ταινίες μέτρησης γλυκόζης αίματος που διαθέτει πληρούν αυτές τις αυστηρότερες απαιτήσεις θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον κατασκευαστή ή τον επαγγελματία υγείας ή τον φαρμακοποιό του για περισσότερες πληροφορίες.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Ascensia Diabetes Care είναι μια παγκόσμια εταιρεία που εξειδικεύεται στη φροντίδα του διαβήτη, αφοσιωμένη στην παροχή βοήθειας σε άτομα που ζουν με διαβήτη. Αποστολη της όπως αναφέρει είναι «να ενδυναμώνει τους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη μέσω καινοτόμων λύσεων που απλοποιούν και βελτιώνουν τη ζωή τους. Χρησιμοποιώντας την καινοτομία και την εξειδικευμένη εμπειρία στον διαβήτη αναπτύσσουν λύσεις και εργαλεία υψηλής ποιότητας που κάνουν μια θετική, καθημερινή διαφορά για τα άτομα με διαβήτη.

Το παγκοσμίως καταξιωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων CONTOUR® συνδυάζει προηγμένη τεχνολογία, με φιλική προς το χρήστη λειτουργικότητα, που βοηθά τα άτομα με διαβήτη να διαχειριστούν την κατάστασή τους. Ως συνεργάτης εμπιστοσύνης στη διαβητική κοινότητα, η εταιρεία συνεργάζεται στενά με επαγγελματίες υγείας και άλλους εταίρους προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα της πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ακριβείας και αξιοπιστίας και ότι διεξάγουμε τις δραστηριότητές μας με συμμόρφωση και με ακεραιότητα.

Η Ascensia Diabetes Care ιδρύθηκε το 2016 με την πώληση του Τομέα Διαβήτη της Bayer στην Panasonic Healthcare Holdings Co., Ltd. Τα προϊόντα Ascensia Diabetes Care πωλούνται σε περισσότερες από 125 χώρες. Η Ascensia Diabetes Care έχει περίπου 1.700 υπαλλήλους και επιχειρήσεις σε 33 χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider