Δεν εξαγοράζει την Νιτσιάκος ο Σάκης Ρουβάς 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν εξαγοράζει την Νιτσιάκος ο Σάκης Ρουβάς 

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που έφεραν τον Σάκη Ρουβά να αποκτά το 40% της Νιτσιάκος, προχώρησε η πτηνοτροφική εταιρεία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια Νιτσιάκος αναφέρει: «Αναφορικά με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η οικογένεια Νιτσιάκου επιθυμεί να διευκρινίσει ότι ουδεμία συζήτηση με οποιοδήποτε πρόσωπο δεν έχει πραγματοποιήσει που να αφορά πώληση ποσοστού της εταιρείας Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ και ότι κάτι τέτοιο ουδέποτε ήταν στις προθέσεις της».

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα ο δημοφιλής τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς φέρεται να είχε συμφωνήσει με την εταιρεία παραγωγής πουλερικών Νιτσιάκος για την εξαγορά περίπου του 40% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάκης από λίγους μήνες προχώρησε στην ίδρυση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία SK Κτηνοτροφική με διάρκεια 50 έτη και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, μέσα στο καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί η κατασκευή υπερσύγχρονης μονάδας πράσινης ενέργειας για την παραγωγή ρεύματος από βιοαέριο στην περιοχή της Καρδίτσας, όπου ο τραγουδιστής έχει αγοράσει έκταση 37 στρεμμάτων.

Όσον αφορά την Νιτσιάκος, το μερίδιο της αγοράς της στο σύνολο της παραγωγής του κοτόπουλου ανέρχεται στο 30% στην εγχώρια αγορά και το 40% του κύκλου εργασιών της προέρχεται από την πώληση ζωοτροφών (παραγωγικών ζώων και ζώων συντροφιάς). Η βελτίωση της οικονομικής θέσης της Νιτσιάκος αποδίδεται στις υψηλές πωλήσεις που εμφανίζει η δραστηριότητα της παραγωγής των pet food στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επίσης και αυτή των λοιπών λευκών κρεάτων (γαλοπούλα, κουνέλι) στην οποία εισήλθε από το 2010.

Στην τριετία 2014-2016 η «Νιτσιάκος» υλοποίησε επενδυτικό πλάνο ύψους 4 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσφατα η εταιρεία λάνσαρε στην ελληνική αγορά το Μαύρο Κοτόπουλο της Αλσατίας, το οποίο αποκλειστικά διατέθηκε πρώτα στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώ προσφάτως τοπποθετήθκε στα ράφια των σουπερμάρκετ My Market και Σκλαβενίτης.

Τα προϊόντα «Νιτσιάκος» διατίθενται στις περισσότερες αλυσίδες σουπερμάρκετ ανά την Ελλάδα και στα υποκαταστήματα της εταιρίας στις μεγάλες πόλεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Κορίνθου, του Ηρακλείου και των Τρικάλων.Η έδρα της «Θ. Νιτσιάκος ΑΒΕΕ», οι βιομηχανικές μονάδες και οι μονάδες εκτροφής ζώων βρίσκονται στην Ήπειρο και τη Μακεδονία. Σε μια έκταση 50 στρεμμάτων στα Ιωάννινα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων συνολικής επιφάνειας 12.000 τμ, ενώ το δεύτερο εργοστάσιο της βρίσκεται στην Άρτα.

Η Νιτσιάκος διαθέτει επίσης ένα ακόμα πτηνοτροφείο στη Νιγρίτα Σερρών, δύο ξηραντήρια δημητριακών στη Θεσσαλονίκη και ένα στα Ιωάννινα και αποθήκες για τις πρώτες ύλες στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης και την Άρτα.
Η εταιρεία απασχολεί περισσότερα από 600 άτομα, ενώ 180 πτηνοτρόφοι εκτρέφουν ζώα για την εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider