Νέο επενδυτικό πρόγραμμα 8 εκατ. από την Κρι Κρι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο επενδυτικό πρόγραμμα 8 εκατ. από την Κρι Κρι

Ενίσχυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της και της συνολικής παρουσίας και θέσης της στην ελληνική αγορά γιαουρτιού και παγωτού σημείωσε το 2016 η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, όπως αποτυπώθηκε στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 προς τους μετόχους και τους θεσμικούς επενδυτές της εταιρείας κατά τη διάρκεια της 22ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Ο κος Παναγιώτης Τσινάβος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρι Κρι, αναφέρθηκε στις υψηλές επιδόσεις που πέτυχε η εταιρεία το 2016, δραστηριοποιούμενη μάλιστα σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις. Ειδικότερα τα βασικά μεγέθη κερδοφορίας της χρήσης 2016 διαμορφώθηκαν ως εξής:

- Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 10,99 εκ. έναντι 7,31 εκ. το 2015
- Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 8,16 εκ. έναντι 4,29 εκ. το 2015

Όσον αφορά τη θέση της στην ελληνική αγορά γιαουρτιού, η ΚΡΙ-ΚΡΙ κατέκτησε τη 2η θέση με μερίδιο 14,2% και την 1η θέση στην κατηγορία παιδικών γιαουρτιών με μερίδιο 29,5%. Παράλληλα, το SUPER SPOON, η νέα σειρά γιαουρτιών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και super fruits, κατέλαβε μερίδιο αγοράς 15%, μέσα σε λίγους μόνο μήνες κυκλοφορίας.

Στην κατηγορία παγωτού, η ΚΡΙ-ΚΡΙ κατέγραψε αύξηση πωλήσεων +10% πανελλαδικά στα επώνυμα προϊόντα, αύξηση διανομής με 800 νέα σημεία και επιτυχημένα λανσαρίσματα με συμμετοχή 11% στο συνολικό τζίρο παγωτού, γεγονός που οδήγησε και σε αύξηση αναγνωρισιμότητας και μεριδίου σε όγκο στην παραδοσιακή ελληνική αγορά από 13% το 2015 στο 18% το 2016.

Αναφορικά με την παρουσία της εταιρείας στο εξωτερικό, οι πωλήσεις γιαουρτιού παρουσίασαν αύξηση κατά 34%, με αποτέλεσμα η συμμετοχή των εξαγωγών να ξεπεράσει το 23% επί του συνολικού τζίρου.

Στην ευρωπαϊκή αγορά η ΚΡΙ-ΚΡΙ συνεργάζεται πλέον με όλες τις μεγάλες αλυσίδες super market στη Μ. Βρετανία, ενώ πρόσφατα διευρύνθηκε η γκάμα των διαθέσιμων προϊόντων με το λανσάρισμα της πετυχημένης σειράς SUPER SPOON, τόσο στη Μ. Βρετανία όσο και στο Βέλγιο και σύντομα θα ακολουθήσει η διάθεσή του στις αγορές της Ολλανδίας και της Ιταλίας.

Στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, ο κος Τσινάβος, αναφέρθηκε εκτενώς και στα επενδυτικά προγράμματα που υλοποιεί ήδη η ΚΡΙ-ΚΡΙ με έμφαση στο τριετές επενδυτικό σχέδιο ύψους 10 εκ. που έχει ως κύριο στόχο την ενίσχυση της παραγωγικής υποδομής. Παράλληλα, έχει καταρτιστεί και νέο επενδυτικό σχέδιο ύψους 8εκ. που θα συμβάλλει καθοριστικά στην υποστήριξη της αναπτυξιακής πορείας της επιχείρησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider