Η επέλαση των σουπερμάρκετ Κρητικός... στην Κρήτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η επέλαση των σουπερμάρκετ Κρητικός... στην Κρήτη

Την αγορά της Κρήτης κατακτούν τα σουπερμάρκετ Κρητικός, μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην Εταιρεία «CRM – Αριάδνη».

Το δίκτυο της αλυσίδας «CRM – Αριάδνη» αριθμεί 92 συνδεδεμένα μέλη, μέσω συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise), τα οποία φέρουν τα διακριτικά της σήματα.

Η παραπάνω εξαγορά της Κρητικός έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη απόκτηση συμμετοχής στη βορειοελλαδίτικη αλυσίδα «Υπερ Γρηγοριάδη» η οποία δραστηριοποιείται στους Νομούς Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών, μέσω 40 σημείων λιανικής πώλησης.

Ο Όμιλος «Κρητικός» μετά και την ολοκλήρωση της τελευταίας εξαγοράς στην Κρήτη, θα έχει παρουσία σε 18 νομούς της χώρας, με δίκτυο 250 καταστημάτων.

Τα super market «Κρητικός» είναι μέλος του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ με 112 καταστήματα πώλησης και 4 κέντρα logistics.

Έχουν παρουσία σε 7 νομούς της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας και απασχολούν 1300 εργαζομένους.

Ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης την τελευταία πενταετία ανέρχεται σε 16,3% και η κερδοφορία της το ίδιο χρονικό διάστημα αυξήθηκε κατά 275%.

Η αλυσίδα Κρητικός, δημιούργησε το πρώτο μεγάλο κατάστημα της στην Αίγινα το 1983, ενώ σήμερα έχει super market σε Αργο-σαρωνικό, Αίγινα, Σπέτσες, Πόρο, Κρανίδι, Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη, Αττική, Εύβοια και στην Κορινθία.

Το 2015 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 144,1 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 12,2% σε σχέση με το 2014 όπου είχε αγγίξει τα 128,5 εκατ. ευρώ.

Τα μεικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 10,58% στα 33,35 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 19% στα 1,374 εκατ. ευρώ.
Με συνεχόμενη ανοδική πορεία, η «Κρητικός» αυξάνει το μερίδιο της ενισχύοντας την θέση της στην Ελληνική αγορά, βρισκόμενη στο top 10 των μεγαλύτερων super market της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider