ΘΕΣγάλα: Επεκτείνεται στην Αθήνα με 30 νέα καταστήματα

Δήμητρα Σκούφου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΘΕΣγάλα: Επεκτείνεται στην Αθήνα με 30 νέα καταστήματα

Άλλαξε τα δεδομένα στην πώληση γάλακτος εισάγοντας στην ελληνική αγορά τους αυτόματους πωλητές. Πέντε χρόνια μετά το πρώτο σημείο πώλησης, ο θεσσαλικός συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, προσθέτει νέους κρίκους στην αλυσίδα των σημείων πώλησης που διαθέτει, επεκτείνοντας την παρουσία του στην Αθήνα με πλάνο δημιουργίας 30 νέων καταστημάτων, μέσω franchise τα οποία θα έρθουν να προστεθούν στα 63 καταστήματα αυτόματων πωλητών γάλακτος και τυροκομικών προϊόντων που ήδη έχει ο συνεταιρισμός στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

«Από την ίδρυσή μας, έχουμε καταφέρει να είμαστε συνώνυμο της καινοτομίας. Καινοτομούμε ξανά, αυτήν τη φορά, στη μεθοδολογία ανάπτυξης των καταστημάτων μας. Η δημιουργία συνεργασιών, μέσω franchise, μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε την επιτυχία μας για τη διανομή και άλλων προϊόντων απευθείας από τους Έλληνες παραγωγούς στον καταναλωτή, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και στην ανάπτυξη συνεργιών με τις τοπικές κοινωνίες», δηλώνει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΘΕΣγάλα, Θανάσης Βακάλης. Όπως προσθέτει, «πρωταρχικός μας στόχος είναι η διασφάλιση της ποιότητας ΘΕΣγάλα, που αποτελεί το βασικό παράγοντα της επιτυχίας μας, μέχρι σήμερα, κάτι το οποίο αποτυπώνεται πλήρως στο μοντέλο συνεργασίας που έχουμε δημιουργήσει».

Το ξεκίνημα για να ανάπτυξη μέσω συνεργασιών franchise έγινε από τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα επεκτείνεται και στην Αθήνα, όπου ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, διαθέτει 30 καταστήματα και, με την εφαρμογή του νέου πλάνου, στοχεύει να τα διπλασιάσει έως το επόμενο χρόνο δίνοντας έμφαση τις γειτονιές. Μάλιστα σύμφωνα με την διοίκηση του συνεταιρισμού η διαδικασία εύρεσης νέων συνεργατών αφορά τόσο στα υπάρχοντα καταστήματα, όσο και σε πρόσθετες χαρτογραφημένες περιοχές, με στόχο την κάλυψη της συνεχούς αυξανόμενης ζήτησης αφού ήδη η κατανάλωση των προϊόντων του ΘΕΣγάλα, ξεπερνά καθημερινά τους 40 τόνους.

Ειδικότερα το πλάνο ανάπτυξης για όλα τα σημεία πώλησης παλαιά και νέα προβλέπει και τη μετατροπή τους σε γωνιές όπου και άλλοι συνεταιρισμοί αλλά και παραγωγοί θα μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους. Το εγχείρημα αυτό αποσκοπεί στην ενίσχυση των υπαρχόντων καταστημάτων και την μετεξέλιξη του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα ως μία «ομπρέλα» για διανομή προϊόντων συνεταιρισμών και Ελλήνων παραγωγών, μέσω του δικτύου καταστημάτων του. Παράλληλα η διοίκηση του συνεταιρισμού εκτιμά ότι η ανάπτυξη συνεργασιών, μέσω franchise, θα επιτρέψει, , στον ΘΕΣγάλα τη χρηματοδότηση των επενδύσεών του, καθώς και την ανάπτυξη νέων κωδικών γαλακτοκομικών προϊόντων. Τα γαλακτοκομικά, αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα θα διατίθενται αποκλειστικά από το συνεταιρισμό, ο οποίος, παράλληλα, για το σκοπό αυτό επεκτείνει το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας, που διαθέτει και στα νέα καταστήματα.

Επιπλέον θα εμπλουτιστούν και οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται στους καταναλωτές αφού θα δίνεται η δυνατότητα διανομής όλων των προϊόντων και κατ’ οίκον, μέσω της υπηρεσίας "Tο θες σπίτι σου" με παραγγελίες είτε τηλεφωνικές σε πενταψήφιο αριθμό είτε ηλεκτρονικές στο νέο ΘΕΣγάλα e-shop. Όλο το σύστημα παραγγελιών θα είναι κεντρικά διαχειριζόμενο από τον ΘΕΣγάλα» .

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του συνεταιρισμού η διαδικασία επιλογής νέων συνεργατών έχει ήδη ξεκινήσει, με εκδήλωση ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα http://www.thesgala.gr/franchise.html.
Σημειώνεται ότι ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα ιδρύθηκε το 2011 από παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Θεωρείται επιτυχημένο μοντέλο ενός σύγχρονου συνεταιρισμού στην Ελλάδα, το οποίο με την καινοτομία των αυτόματων πωλητών, κατάφερε να διαθέτει καθημερινά, απευθείας στους καταναλωτές, το γάλα που παράγεται στις φάρμες του σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του. Σήμερα, ο συνεταιρισμός διαθέτει στην ελληνική, μέσω των αυτόματων πωλητών γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, περίπου το 35% της συνολικής παραγωγής των μελών του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider