Στα ράφια το νέο γάλα από την Coca Cola

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα ράφια το νέο γάλα από την Coca Cola

Το λανσάρισμα του νέου - πολλά υποσχόμενου - προϊόντος της, έκανε η Coca Cola.

To νέο γάλα, ονομάζεται Fairlife και βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στα ράφια των αμερικανικών σουπερμάρκετ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πολυεθνικού κολοσσού η παρασκευή του Fairlife είναι διαφορετική από αυτόν που έχουν συνηθίσει μέχρι σήμερα οι Αμερικανοί καταναλωτές.

Το γάλα διαχωρίζεται στα συστατικά του, δηλαδή νερό, λίπος βουτύρου, πρωτεϊνη, βιταµίνες, µέταλλα, λακτόζη και στη συνέχεια επανασυντίθεται από αυτά αλλά µε διαφορετικές αναλογίες. Το αποτέλεσµα είναι ένα προϊόν με 50% περισσότερη πρωτεϊνη, 30 % λιγότερη ζάχαρη και καθόλου λακτόζη.

Αυτός είναι και ο λόγος που η τιμή του είναι σχεδόν διπλάσσια από τα υπόλοιπα είδη γάλακτος που κυκλοφορούν στην αμερικανική αγορά.
Στόχος των υπευθύνων της Fairlife είναι να αποτελέσει ένα από τα ισχυρά brand της Coca Cola, μία επένδυση η οποία θα αποδώσει πολλά χρήματα στο μέλλον.

Το όνοµα Fairlife είναι «δανεικό» από τον οµώνυµο συνεταιρισµό αγελαδοτρόφων απ’ όπου προέρχεται η πρώτη ύλη. Αποτελεί µέρος της Select Milk Producers, ενός Ομίλου 61 κτηνοτροφικών εκµεταλλεύσεων που δηµιούργησε το 2012 η Coca Cοla, ο οποίος αριθµεί 136.000 αγελάδες και παράγει 1,95 εκατ. τόνους γάλακτος ετησίως.

Στόχος των υπευθύνων της Fairlife είναι να επανατοποθετήσουν το γάλα στην συνείδηση των αμερικανών καταναλωτών. Και αυτό γιατί οι πωλήσεις γάλακτος στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί κατά 8% την τελευταία δεκαετία, ενώ σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες το ήμισυ των Αμερικανών ενηλίκων δεν καταναλώνει καθόλου γάλα.

Αν και στελέχη της Coca Cola δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν στην κυκλοφορία του Fairlife στην ευρωπαϊκή αγορά, εντούτοις, όπως εκτιμάται από τα μέχρι τώρα ικανοποιητικά δείγματα από την κυκλοφορία του προϊόντος, θα είναι μία κίνηση που αναπόφευκτα θα γίνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider