Εγκαταλείπει την Ελλάδα η Bacardi

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκαταλείπει την Ελλάδα η Bacardi

Αποχωρεί μετά από 18 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Ο λόγος για τη Bacardi Ηellas, θυγατρική της ομώνυμης πολυεθνικής, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr καταργεί την αυτόνομη παρουσία της στη χώρα μας και παραχωρεί τη διανομή των προϊόντων της σε άλλες εταιρείες.

Ήδη η Bacardi Hellas βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλους διανομείς της χώρας για την διακίνηση των προϊόντων της, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Η Bacardi Hellas είναι μονοπρόσωπη ΕΠΕ, ιδρύθηκε τον Ιούλιο 1998 με αρχική επωνυμία Bacardi Limited και είναι θυγατρική εταιρεία της Bacardi Ltd.

Η εταιρία διαθέτει στην ελληνική γνωστές μάρκες ποτών όπως τα ρούμι Bacardi, Grey Goose vodka, Drambuie, House of Dewar’s, Martini, Bombay Sapphire gin και άλλα.

Κατά τον τελευταίο δημοσιευμένο στο ΦΕΚ ισολογισμό της χρήσης που έληξε την 31/03/2013 η Μονοπρόσωπη ΕΠΕ είχε κεφάλαιο 2,3 εκατ. ευρώ και μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις.

Στην εν λόγω χρήση τα έσοδα ήταν 44,3 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά φόρων 200.000, ενώ οι συσσωρευμένες ζημίες από παρελθούσες χρήσεις ανέρχονταν σε 700.000 ευρώ περίπου.

To insider.gr επικοινώνησε με τη διοίκηση της Bacardi Hellas, η οποία μας τόνισε «ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο».

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του insider.gr, η Άμβυξ, μία από τις μεγαλύτερες και παλιότερες ελληνικές εταιρείες εισαγωγής, marketing και εμπορίας αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, ανακοίνωσε πως ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο της Bacardi Hellas θα περάσει σε αυτήν.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι σύντομα θα υπάρξουν και άλλες, αναλόγου είδους ανακατατάξεις, στον κλάδο ποτών στην χώρα μας.

Άμβυξ: Αναλαμβάνει τη διανομή και εμπορία της Bacardi στην Ελλάδα

Η Άμβυξ ανακοινώνει τη συμφωνία της με την Bacardi, τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, για την ανάληψη της διανομής, εμπορίας και μάρκετινγκ του συνολικού χαρτοφυλακίου premium και super premium των προϊόντων της Bacardi στην Ελληνική αγορά, από την 1 Απριλίου, 2016.

Το χαρτοφυλάκιο της Bacardi περιλαμβάνει μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες και κορυφαίες σε πωλήσεις μάρκες αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ρούμι BACARDĺ®, την βότκα GREY GOOSE®, τα blended Scotch ουίσκι DEWAR'S®, το τζιν BOMBAY SAPPHIRE®, τα βερμούτ και τους αφρώδεις οίνους MARTINI®, καθώς και άλλα κορυφαία και ανερχόμενα σήματα.

Με έτος ίδρυσης το 1917, η Άμβυξ διανέμει ήδη μια σειρά premium και super premium προϊόντων, όπως τα ουίσκι Grant's® και Glenfiddich®, τις σαμπάνιες Moet & Chandon® και Dom Perignon®, την βότκα Serkova®, τις μπύρες Stella Artois® και Bud®, τα ουίσκι Teacher's® και Jim Beam®, την βότκα Russian Standard®, τους αφρώδεις οίνους Gancia® καθώς και τα κρασιά των Κτημάτων Άλφα και Αργυρού, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ισίδωρος Ρεβάχ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Άμβυξ δήλωσε: «Με μεγάλο αίσθημα ευθύνης και υπερηφάνειας, μόλις ένα χρόνο πριν τον εορτασμό των 100 χρόνων της Άμβυξ, μας γίνεται η τιμή να αναλάβουμε τη διανομή στην Ελλάδα των παγκοσμίου φήμης μαρκών που ανήκουν στη Bacardi. Αυτό είναι μια κορυφαία εξέλιξη για την οικογενειακή μας επιχείρηση. Η Bacardi είναι παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών και έχει 153 χρόνια ειδίκευσης σε αυτά. Το χαρτοφυλάκιο της Bacardi θα αυξήσει τον τζίρο μας στα €60εκ., προ ειδικών φόρων κατανάλωσης, περίπου, δίνοντας μας 23% συνολικό μερίδιο αγοράς στα εισαγόμενα προϊόντα στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Η Άμβυξ γίνεται μακράν η μεγαλύτερη αμιγώς Ελληνική εταιρία διανομής αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, και η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία διανομής εισαγόμενων αλκοολούχων ποτών κατ' όγκο. Περιμένουμε με χαρά να έχουμε την ίδια αμοιβαία επωφελή σχέση με τη Bacardi, όπως έχουμε με τους υφιστάμενους συνεργάτες μας όλα αυτά τα χρόνια»

Η κ. Sylvie Henon Badoinot, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ν. Ευρώπης της Bacardi πρόσθεσε: «Η Άμβυξ έχει αποδείξει ότι διαθέτει σημαντικές δεξιότητες σε κάθε πτυχή της δραστηριότητάς της, και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξήσουμε σημαντικά την παρουσία μας αλλά και την ανταγωνιστικότητα μας, διασφαλίζοντας ότι η Bacardi θα απολαμβάνει μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελληνική αγορά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.