Τα Burger King τρολάρουν τον Βασιλιά του Βελγίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα Burger King τρολάρουν τον Βασιλιά του Βελγίου

Ο Βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου δεν βρίσκει καθόλου διασκεδαστική την διαφημιστική καμπάνια των Burger King για το άνοιγμα του πρώτου εστιατορίου της αμερικανικής αλυσίδας fast food στη χώρα.

Η ιστοσελίδα whoistheking.be ζητά από τους Βέλγους να ψηφίσουν ποιον θεωρούν βασιλιά τους, τον Φίλιππο ή τα Burger King. Αν κάποιος επιχειρήσει να επιλέξει τον Φίλιππο, η ιστοσελίδα επιμένει: «Είσαι σίγουρος; Δεν είναι στις αρμοδιότητές του να τηγανίζει τις πατάτες σου» και εμφανίζει τις επιλογές ΝΑΙ και ΟΧΙ. Αν επιλέξει ΝΑΙ, τον ξαναρωτάει: «Είσαι απόλυτα σίγουρος; Δεν μπορείς να μπεις στο σπίτι του μετά τις 11 το βράδυ». Η επιλογή ΝΑΙ αυτή τη φορά είναι πολύ μικρή και, αν την επιλέξει, θα πρέπει να υπομείνει μία ακόμη ερώτηση με το ΟΧΙ πια να είναι η μοναδική επιλογή (καθώς το ΝΑΙ αλλάζει θέση όταν περνάει από πάνω του ο κέρσορας...).

Εκπρόσωπος του Βασιλιά δήλωσε τα εξής: «Δεν εγκρίνουμε τη συγκεκριμένη προσέγγιση. Καθώς έχει να κάνει με εμπορικό σκοπό, δεν θα δίναμε την άδειά μας».

Η «ψηφοφορία», ωστόσο, συνεχίζεται μέχρι τις 19 Ιουνίου, ενώ στα τέλη του μήνα θα ανοίξει το πρώτο βελγικό Burger King στην πόλη Μπριζ, στην περίφημη Πλατεία της Αγοράς, σε κτίριο που μέχρι τώρα λειτουργούσε εστιατόριο της γαλλικής αλυσίδας Quick. Θα ακολουθήσουν ακόμη 30-40 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Όσο για την Ελλάδα, η άφιξη των Burger King έχει ανακοινωθεί από τον Δεκέμβριο του 2014, καθυστέρησε εξαιτίας των capital controls και, ενώ τουλάχιστον πέντε καταστήματα αναμένονταν στη χώρα πριν από το φετινό καλοκαίρι, φαίνεται πως θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider