Νέες εξαγορές εξετάζει ο Θεοδωρόπουλος της Chipita

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες εξαγορές εξετάζει ο Θεοδωρόπουλος της Chipita

Εξαγορές και άλλων εταιρειών τροφίμων – μετά την απόκτηση της αλλαντοβιομηχανία Νίκας – εξετάζει ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ιδιοκτήτης της Chipita.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ο επιχειρηματίας αναλάβει τα ηνία της Νίκας, για την οποία έχει μεγαλοπήβολα σχέδια θέλοντας να την κάνει ξανά ισχυρό παίκτη της αγοράς, μελετάει τρόπους για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση, την παραγωγή και κατ’ επέκταση το μερίδιο αγοράς της νεοαποκτηθείσας αλλαντοβιομηχανίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και ένας εξ αυτών είναι η εξαγορά της αλλαντοβιομηχανίας Βίκη της οικογένειας Παπαγιάννη.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχαν ξεκινήσει στις αρχές του έτους, αλλά είχαν παγώσει.

Πλέον Θεοδωρόπουλος και οικογένεια Παπαγιάννη, έχουν ξεκινήσει εκ νέου διαβουλεύσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να έχουν θετική κατάληξη.

Όσον αφορά την Νίκας, τις προηγούμενες μέρες, τράπεζες και Chipita, προχώρησαν σε τροποποίηση της σύμβασης αναδιάρθρωσης, προκειμένου να μην ενεργοποιηθούν διάφορες αιρέσεις που προβλέπονταν. Έτσι, η νέα ημερομηνία που το αργότερο θα περάσει η Nίκας στα χέρια του κ. Θεοδωρόπουλου είναι η 30η Iουνίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Νίκας, προβλέπεται η υλοποίηση επενδύσεων ύψους 8 εκατ. ευρώ την τριετία 2017-2019. Από το ποσό αυτό περί τα 7 εκατ. ευρώ αφορούν τον εκσυγχρονισμό μηχανολογικού εξοπλισμού και παραγωγικών εγκαταστάσεων, περί τις 500 χιλ. ευρώ τον εκσυγχρονισμό πληροφοριακών συστημάτων και λογισμικού και αντίστοιχα 500 χιλ. ευρώ για την αγορά νέων φορτηγών διανομής.

Οι εν λόγω επενδύσεις αφορούν τις εγκαταστάσεις στην Αττική και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη διετία.

Επισημαίνεται ότι η σύμβαση αναδιάρθρωσης προβλέπει επίσης σημαντική απομείωση του δανεισμού της εταιρείας με διαγραφή κεφαλαίου και τόκων σε συνδυασμό με διακανονισμό και ρύθμιση του υπολοίπου των υποχρεώσεων.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την πρόσφατη ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρεάς 25,2 εκατ. ευρώ διαμορφώνει νέες προοπτικές για την αναπτυξιακή πορεία της Νίκας καθώς προσδοκάται ότι θα επιτευχθεί εξορθολογισμός στη χρηματοοικονομική κατάσταση του ομίλου και θα περιοριστεί το χρηματοοικονομικό του κόστος.

Υπό το πρίσμα αυτό η στρατηγική για την επόμενη μέρα της αλλαντοβιομηχανίας προσβλέπει σε αύξηση του μεριδίου αγοράς στις βασικές κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται, καθώς και σε ανάπτυξη εξωστρεφούς πολιτικής με επέκταση σε νέες αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider