EBZ: Τέλος Ιουνίου οι προσφορές για τα εργοστάσια στη Σερβία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
EBZ: Τέλος Ιουνίου οι προσφορές για τα εργοστάσια στη Σερβία

Μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερομένων για την απόκτηση των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Σερβία, στο πλαίσιο του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού, ενώ οι υποψήφιοι επενδυτές είναι εννέα.

Ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός, που προκηρύχθηκε στο τέλος Ιανουαρίου φέτος, αφορά στην πώληση του συνόλου των 776.564 μετοχών της εταιρείας AD Fabrica Secera Sajkaska Zabali και του συνόλου των 550.729 μετοχών της εταιρείας Crevnka Fabrica Secera AD Crevnka που κατέχει η ΕΒΖ, στις δύο προαναφερόμενες θυγατρικές της (ποσοστά 92,6% και 87,5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου των δύο εταιρειών αντίστοιχα). Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Ιουνίου 2017 αναμένεται η τακτική γενική συνέλευση των δύο σερβικών εταιρειών, θυγατρικών του Ομίλου ΕΒΖ.

Στο μεταξύ, στα 64.000 ανέρχονται τα στρέμματα που τελικώς σπάρθηκαν με τεύτλα φέτος, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδιαμαντή, γεγονός που σημαίνει ότι και φέτος θα λειτουργήσουν μόνο τα εργοστάσια της εταιρείας σε Πλατύ Ημαθίας και την Ορεστιάδα.

Υπενθυμίζεται ότι για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, η ΕΒΖ παρείχε στους παραγωγούς συνεργάτες της, πέρα από τους σπόρους, όλα τα αναγκαία φυτοπροστατευτικά προϊόντα, καθώς και τα λιπάσματα, «για πρώτη φορά στην ιστορία της». Με τον τρόπο αυτό οι παραγωγοί ξεκίνησαν τη νέα καλλιεργητική περίοδο χωρίς να χρειαστούν να εκταμιεύσουν δικά τους χρήματα για τις βασικές λειτουργίες της καλλιέργειας τους. Στο μεταξύ, όπως υπογραμμίζεται, η φετινή καμπάνια αναμένεται να ξεκινήσει στις 20/8.

Από την άλλη πλευρά, την πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για τη συνέχιση της λειτουργίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ζητούν να επαναδιατυπώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ, σημειώνοντας ότι οι πρακτικές που ακολουθούνται και οι αποφάσεις που λαμβάνονται, παρά τις εξαγγελίες και θέσεις υπουργών, κινούνται στην κατεύθυνση παύσης της εταιρείας και εξυπηρέτησης συμφερόντων τρίτων.
Ύστερα από την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΒΖ, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, να παραμείνει κλειστό το εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ζητούν από τον Έλληνα πρωθυπουργό να επέμβει ο ίδιος στα ζητήματα που άπτονται της βορειοελλαδικής βιομηχανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider