Μέγας Γύρος: Λάνσαρε το «Γύρο του Κόσμου» από κοτόπουλο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέγας Γύρος: Λάνσαρε το «Γύρο του Κόσμου» από κοτόπουλο

Η Μέγας Γύρος λάνσαρε με επιτυχία τον Γύρο του Κόσμου από κοτόπουλο. Η εταιρία έκανε επίσημο λανσάρισμα του νέου προϊόντος, το Φεβρουάριο στην έκθεση Horeca.

Βάζοντας την πινελιά του ο Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε το Γύρο του Κόσμου με ένα πρωτοποριακό τρόπο, μέσα σε τορτίγια μαζί με απίθανες ελληνικές γεύσεις.

Ο Γύρος του Κόσμου δημιουργήθηκε από φρέσκο ελληνικό κοτόπουλο, στο οποίο προστέθηκε πάπρικα καπνιστή, θυμάρι από την Θάσο, πετιμέζι από την Κρήτη και αγνό παρθένο ελαιόλαδο από την Καλαμάτα.

Σήμερα η Μέγα Γύρος είναι η μεγαλύτερη σε παράγωγη γύρου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, παράγοντας ημερησίως πάνω από 30 τόνους γύρο, 200 χιλ. σουβλάκια και 5 τόνους κρεατοσκευασμάτων για λογαριασμό της ευρωπαϊκής αγοράς.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2007 με βασικό μέτοχο τον Γιώργο Νίκα και το Νίκο Λούστα να «τρέχει» ουσιαστικά την εταιρεία από τη θέση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, κατέχοντας παράλληλα ποσοστό της τάξης περίπου του 23%. Ο κ. Λούστας έχει προϋπηρεσία άνω των 20 ετών στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς είχε ιδρύσει την «Ελληνικός Γύρος», η οποία εξαγοράστηκε μαζί με την αλλαντοβιομηχανία από την Global Finance το 2003.

Με πελατολόγιο 1.500 ψητοπωλεία πανελλαδικά και ραγδαία ανάπτυξη των εξαγωγών της, η ελληνική επιχείρηση Μέγας Γύρος διεισδύει σε 15 χώρες συνολικά (Γερμανία, Κύπρος, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία κ.λπ.), απ' όπου πραγματοποιεί πλέον το 10% των πωλήσεών της.

Με πωλήσεις 28 εκατ. ευρώ το 2015 -εκ των οποίων τα 3 εκατ. στην αμερικάνικη αγορά- και στόχο στο τέλος του 2016 να έχουν φθάσει τα 37 εκατ. ευρώ, κατάφερε να 10πλασιάσει τις πωλήσεις της μέσα σε μια οκταετία, διαθέτοντας σήμερα 160 εργαζομένους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider