Πασσιάς: Ελληνικά αλλαντικά με ιστορία 117 ετών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πασσιάς: Ελληνικά αλλαντικά με ιστορία 117 ετών

Φέτος συμπληρώνει 117 χρόνια από την ίδρυση της και είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αλλαντικών στην χώρα μας.

Η μακεδονική βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος και παραγωγής αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων Ευάγγελος Πασσιάς έχει καταφέρει να διευρύνει σημαντικά την παρουσία της τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό.

Στις δραστηριότητές της συμπεριλαμβάνονται η επεξεργασία, οι εισαγωγές και το χονδρικό εμπόριο κρεάτων και τυριών, αλλά οφείλει το σύνολο σχεδόν του κύκλου εργασιών της σε βιομηχανικές δραστηριότητες. Παρά την υποτονική εγχώρια ζήτηση αλλαντικών, τόσο το 2014 όσο και το 2015 αύξησε σημαντικά τις πωλήσεις, διατηρώντας σε χαμηλά επίπεδα τα περιθώρια κέρδους της, ενώ και το 2016 φέρεται να αντιμετώπισε με επιτυχία τις προκλήσεις της αγοράς.

Στον ευρωπαϊκό χώρο έχει στο ενεργητικό της μικρές εξαγωγές στις χώρες Βουλγαρία, Γερμανία, Σερβία και Σουηδία. Από το 2015 έχει στραφεί κυρίως σε άλλες, τρίτες χώρες για τη διάθεση προϊόντων της.

Η Ε. Γ. Πασσιάς εδρεύει και έχει τις βιομηχανικές και λοιπές εγκαταστάσεις της, που καταλαμβάνουν έκταση 10.000 τ.μ., στη Νέα Ευκαρπία του νομού Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις η επιχείρηση το 2015 αύξησε για δεύτερο συνεχόμενο έτος τις πωλήσεις της. Συγχρόνως, ενίσχυσε την κερδοφορία της.

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις της το 2015 ανήλθαν σε 18,72 εκατ. ευρώ, από 17,37 εκατ. ευρώ την προηγούμενη οικονομική χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση 7,8% σε ποσοστό και 1,35 εκατ. ευρώ σε αξία. Το 97,2% των εσόδων της (18,19 εκατ. ευρώ) προήλθε από τις πωλήσεις της στην ελληνική αγορά και το υπόλοιπο 2,8% (0,53 εκατ. περίπου ευρώ) από εξαγωγές προϊόντων της, κυρίως προς τρίτες, μη ευρωπαϊκές χώρες.

Η εταιρεία έχει πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Γ. Ε. Πασσιά της οικογένειας των ιδρυτών και μετόχων της ενώ δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξη ότι θα επιτύχει ικανοποιητικές επιδόσεις και κατά το 2016, σταθεροποιώντας την πορεία της. Προκειμένου να αντισταθμίσει την ασθενική εγχώρια ζήτηση, ενίσχυε τις προσπάθειές της για διεύρυνση των εξαγωγών της προς άλλες ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες.

Να σημειωθεί πάντως ότι το όνομα της Πασσιάς έχει εμπλακεί στο διατροφικό σκάνδαλο με τα αλογίσια κρέατα που πολλές εταιρείες αλλαντικών χρησιμοποιούσαν για τα προϊόντα τους αλλά και στην διαπίστωση για τη χρήση μιας επικίνδυνης ουσίας (Ε120) η οποία ήταν χρωστική και χρησιμοποιούνταν για να δίνει έντονο κόκκινο χρώμα στα αλλαντικά, ήταν όμως επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider