Forbes: τα Mikel κατακτούν το Ντουμπάι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Forbes: τα Mikel κατακτούν το Ντουμπάι

«Τα Starbucks έχουν ένα μικρό πρόβλημα στο Ντουμπάι: τον ανταγωνισμό από την ελληνική startup Mikel Coffee Company». Με αυτή τη φράση αρχίζει η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Forbes το ρεπορτάζ για τις επιδόσεις της αλυσίδας καφέ Mikel στο Ντουμπάι, όπου άνοιξε το πρώτο της κατάστημα εκτός ελληνικών συνόρων τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η αλυσίδα έχει ήδη ανοίξει επτά καταστήματα στο Ντουμπάι και ετοιμάζει ακόμη 13, ενώ στα σχέδιά της είναι η επέκταση στα υπόλοιπα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις χώρες του Αραβικού Κόλπου. Έτσι ισχυρίζεται στο Forbes ο Χοσάμ Αλταντμόρι, που από πελάτης των Mikel στην Αθήνα έγινε γενικός διευθυντής της Mikel United Arab Emirates.

«Όπως γνωρίζετε, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι από τις πιο κοσμοπολίτικες χώρες του κόσμου, όπου συνυπάρχουν περισσότερες από 200 εθνικότητες», σημειώνει ο ίδιος. «Συνεπώς οφείλουμε να συνεργαστούμε στενά με τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας κ. Ελευθέριο Κυριακάκη για να προσαρμόσουμε τον κατάλογο των ροφημάτων Mikel στις ποικίλες ανάγκες αυτών των πελατών – ειδικά τα κρύα ροφήματα που είναι πολύ δημοφιλή εδώ. Σύντομα θα λανσάρουμε τέσσερα νέα ειδικά ροφήματα αποκλειστικά για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εν τω μεταξύ έχουμε συμπληρώσει τα προϊόντα Mikel με ένα πλήρες διεθνές μενού πιάτων, που περιλαμβάνει αραβικό και αγγλικό πρωινό, και δυτικά γεύματα όπως ζυμαρικά, μπέργκερ, σαλάτες...».

Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ το Forbes επισημαίνει ότι πολλοί έχουν προσπαθήσει να αντιγράψουν τη συνταγή των Starbucks, από τα McDonald's και τα McCafe τους μέχρι τα Costa Coffee στο Λονδίνο και τα Caffe Bene στη Νέα Υόρκη. Αλλά κανείς από τους παραπάνω δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο που να κοντράρει αποτελεσματικά στα Starbucks και στους τέσσερις βασικούς τομείς: τα ροφήματα, το χώρο, την εξυπηρέτηση και την κουλτούρα. Κάτι που κατάφερε η αλυσίδα Mikel με την εμφάνισή της στην Ελλάδα το 2008 και την αλματώδη ανάπτυξή της εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider