ΑΒ Βασιλόπουλος: Πτώση 15% στην αγορά σουπερμάρκετ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΒ Βασιλόπουλος: Πτώση 15% στην αγορά σουπερμάρκετ

Πτώση της τάξης του 8% με 15% σημειώνει η αγορά σουπερμάρκετ, πολύ υψηλότερη σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα όπου η κάμψη ήταν της τάξεως του 3,6%.

Αυτό ανέφερε η υπεύθυνη μάρκετινγκ και στρατηγικού σχεδιασμού της ΑΒ Βασιλόπουλος, Ζέτα Χειμωνίδου, επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία από εταιρείες ερευνών δείχνουν ότι η πτώση συνεχίζεται το 2017. Όπως υποστήριξε κ. Χειμωνίδου, για το σύνολο του 2017 η αγορά εκτιμάται ότι θα κλείσει πτωτικά σε ποσοστό 4% με 5%.

Κατά τα λοιπά, η ΑΒ Βασιλόπουλος ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας, με το «ΑΒηταρι της Αγάπης».

Όπως ανέφερε η Αλεξία Μαχαίρα, υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η εταιρική υπευθυνότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων των εργαζομένων στην ΑΒ Βασιλόπουλος και διατρέχει κάθε στρατηγική επιλογή της εταιρείας.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, με 386 καταστήματα σε όλη τη χώρα και περισσότερους από 14.200 εργαζομένους, αποτυπώνει στη νέα πλατφόρμα εταιρικής υπευθυνότητας «ΑΒηταρι της Αγάπης» όλη τη φιλοσοφία της. Εδώ και χρόνια υλοποιεί ολοκληρωμένα προγράμματα, με σκοπό την ενίσχυση των περιοχών που δραστηριοποιείται. Εστιάζοντας στα προβλήματα σίτισης, προσφέρει καθημερινά τρόφιμα από τα καταστήματά της σε τοπικούς φορείς, σε συνεργασία με το «Μπορούμε» και από τις αποθήκες της στην «Τράπεζα Τροφίμων».

Παράλληλα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει τα προϊόντα και τα κουπόνια καλού σκοπού -που πωλούνται σε όλα τα ΑΒητικα καταστήματα της εταιρείας- τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις των οποίων δίνονται για την ενίσχυση φορέων που βοηθούν παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, το 2016 οι πελάτες των καταστημάτων της ΑΒ Βασιλόπουλος προσέφεραν μέσα από την αγορά προϊόντων καλού σκοπού και κουπονιών 52.461 ευρώ σε φορείς που φροντίζουν παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, η ΑΒ Βασιλόπουλος διασφαλίζει ότι χιλιάδες μικροί μαθητές σχολείων και νηπιαγωγείων, σε όλη τη χώρα, έχουν κάθε μέρα και για όλον τον χρόνο πρόσβαση σε ένα θρεπτικό και υγιεινό γεύμα.

Όπως αναφέρθηκε, μόνο το 2016, από όλα τα προγράμματα της ΑΒ προσφέρθηκαν 907.966 γεύματα αξίας 2.449.976 ευρώ σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη, σε όλη τη χώρα.
Από τα καταστήματα και τις αποθήκες της ΑΒ Βασιλόπουλος, το 2016, προσφέρθηκαν τρόφιμα αξίας 2.055.738 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 685.245 γεύματα, ενώ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis προσφέρθηκαν 271.000 ευρώ για 186.721 σχολικά γεύματα σε 52 σχολεία της χώρας.

Επίσης, τα Χριστούγεννα η ΑΒ Βασιλόπουλος προσέφερε σε 6.000 οικογένειες 24.000 γεύματα αξίας 78.000 ευρώ ,ενώ το Πάσχα σε 3.000 οικογένειες 12.000 γεύματα αξίας 45.238 ευρώ.

Παράλληλα, η εταιρεία εφαρμόζει φιλικές πολιτικές προς το περιβάλλον και επενδύει στην ανακύκλωση, εντάσσοντας σύγχρονα κέντρα διαχείρισης συσκευασιών σε πολλά καταστήματα του δικτύου της. Σήμερα, σε 70 κέντρα στα ΑΒητικα καταστήματα, ανακυκλώνονται συσκευασίες έως και έξι υλικών. Το 2016, στα κέντρα της ανακυκλώθηκαν περίπου 2,7 εκατ. συσκευασίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider