Αυξήσεις δίνουν οι Πορτογάλοι στους εργαζόμενους της Γιούλα

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξήσεις δίνουν οι Πορτογάλοι στους εργαζόμενους της Γιούλα

Στην υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης στην οποία προβλέπονται αυξήσεις τόσο το 2017 όσο και το 2018, προχώρησαν οι εργαζόμενοι της Γιούλα με την νέα διοίκηση της υαλουργίας.

Να σημειωθεί ότι η Γιούλα πέρασε προσφάτως στον πορτογαλικό όμιλο ΒΑ Vidro έναντι 150 εκατ. ευρώ.

Στην επιχειρησιακή σύμβαση που υπεγράφη στις 7 Απριλίου, προβλέπονται αυξήσεις 1,5% από 1 Ιανουαρίου 2017 (αναδρομικά) και αυξήσεις 1% από 1η Ιανουαρίου 2018.

Επιπλέον η εταιρεία θα χορηγεί κατά το θέρο, συμπληρωματική διατακτική, συνολικού ποσού 150 εκατ. ευρώ, ήτοι αυξάνεται η εν λόγω κατά 75%.

Η εν λόγω σύμβαση είναι διετής και ισχύει από 1/1/2017 μέχρι 31/12/2018.

Ο όμιλος Γιούλα αποτελείται από έξι εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στην Ουκρανία.

Διαθέτει επτά μονάδες παραγωγής, με 15 κλιβάνους τήξεως γυαλιού και 49 γραμμές σχηματοδότησης προïόντων, οι οποίες παράγουν ετησίως πάνω από 2 δισ. τεμάχια προϊόντων συσκευασίας, 125 εκατ. τεμάχια επιτραπέζιων προϊόντων, 52.000 τόνους φαρμακευτικό γυαλί και 650.000 τετραγωνικά μέτρα διακοσμητικό τζάμι.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Κυριάκο Βουλγαράκη, τεχνίτη υαλουργό του χειροποίητου φυσητού γυαλιού και τον αδελφό του Ιωάννη και μέσα στην πολύχρονη δραστηριότητα της κατάφερε να αποκτήσει παρουσία σε 30 διεθνείς αγορές, με εργοστάσια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εκτός από την ισχυρή της θέση στην Ελλάδα, ελέγχει το 80% της αγοράς στη Βουλγαρία, το 60% της αγοράς στη Ρουμανία και σημαντικά μερίδια και στην Ουκρανία. Έτος-σταθμός στην πορεία αυτή, πάντως, ήταν το 1985, όταν, ύστερα από χρόνια επενδύσεων σε τεχνολογικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, η Γιούλα λαμβάνει τη θέση του ηγέτη στην ελληνική αγορά, ενώ η διεθνής επέκταση ξεκινά από τη Βουλγαρία το 1997. Ακολουθεί η Ρουμανία, με την εξαγορά εργοστασίου το 2003, ενώ το 2006 εξαγοράστηκαν δύο εργοστάσια στην Ουκρανία.

Τον Απρίλιο του 2011 ολοκληρώθηκε η τελευταία εν Ελλάδι επένδυση της εταιρείας στο εργοστάσιο στο Αιγάλεω, που περιελάμβανε την πλήρη ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό του κλιβάνου, των τεσσάρων γραμμών παραγωγής και των άλλων εγκαταστάσεων, δυναμικότητας 450 εκατομμυρίων φιαλών τον χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider