Αυτό είναι το πιο ακριβό ουίσκι του κόσμου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτό είναι το πιο ακριβό ουίσκι του κόσμου

Στις 2 Απριλίου θα δημοπρατηθεί στο Χονγκ Κονγκ μια συλλογή ουίσκι από το γνωστό αποστακτήριο Macallan. Η συλλογή Lalique Six Pillars Series αποτελείται από έξι ουίσκι ηλικίας από 50 έως 65 ετών και αναμένεται να αλλάξει χέρια στην τιμή των 500.000 δολαρίων. Δεν θα είναι όμως αυτό το ακριβότερο ουίσκι που πωλείται από αποστακτήριο.

Τη συγκεκριμένο τίτλο κερδίζει το αποστακτήριο Dalmore για τη μοναδική του συλλογή Paterson. Η συλλογή Dalmore Paterson αποτελείται από 12 μπουκάλια και πωλείται για κάτι παραπάνω από 1,2 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για δημιουργία ενός από τους κορυφαίους ειδικούς στο χώρο του ουίσκι, του Ρίτσαρντ Πάτερσον, γνωστού και με το παρατσούκλι «Η Μύτη».

Τι αγοράζει κανείς με αυτά τα λεφτά; Τα 12 ουίσκι έχουν αποσταχθεί από το 1926 μέχρι τη δεκαετία του '90. Τα μπουκάλια τους είναι κατασκευασμένα από την εταιρεία Glencairn, γνωστή από το βραβευμένο, ειδικό για ουίσκι, ποτήρι Glencairn. Ενώ ο οίκος κοσμημάτων Hamilton & Inches έχει χαράξει στο χέρι την ασημένια διακόσμηση σε κάθε μπουκάλι. Τα μπουκάλια φυλάσσονται σε ένα ειδικό ξύλινο μπαούλο από τον κορυφαίο Βρετανό κατασκευαστή Γκάβιν Ρόμπερτσον. Συνοδεύεται από ένα πολυτελές δερματόδετο βιβλίο με 200 σελίδες χειρόγραφων σημειώσεων και σκέψεων του Πάτερσον γύρω από τη συλλογή και το ουίσκι γενικότερα.

Αν και η συλλογή Dalmore Paterson πωλείται από το 2013 δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποιος να δώσει 1,2 εκατ. δολάρια. Αντίθετα με το ουίσκι Dalmore 50, που κυκλοφόρησε στις αρχές του χρόνου μόνο σε 50 μπουκάλια (για τη συμπλήρωση 50 χρόνων του Πάτερσον στη βιομηχανία του ουίσκι): όλα τα μπουκάλια, στην τιμή των 62.000 δολαρίων έκαστο, έχουν ήδη βρει αγοραστές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider