Tσατσούλης: O Mαρινόπουλος κατέστρεψε το λιανεμπόριο

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tσατσούλης: O Mαρινόπουλος κατέστρεψε το λιανεμπόριο

«Ο Μαρινόπουλος είναι αυτός που κατέστρεψε το λιανεμπόριο στην Ελλάδα. Πρέπει να τιμωρηθεί». Αυτό επισημαίνει στο insider.gr o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Royal Mediterranean που παράγει τουρσιά, Άγγελος Τσατσούλης, τον οποίο συναντήσαμε στην Food Expo, τονίζοντας ότι εξαιτίας του Μαρινόπουλου έχουν ήδη κλείσει πολλές μικρές εταιρείες, ενώ η αγορά έχει οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία.

Αναφορικά με την απόκτηση του δικτύου της Μαρινόπουλος από τον Σκλαβενίτη, ο κ. Τσατσούλης μίλησε για ένα δύσκολο εγχείρημα το οποίο δεν «ξέρει αν θα πετύχει» αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος.

Όπως είπε, η εταιρεία είχε αποσύρει τα προϊόντα της από τα ράφια του Μαρινόπουλοτυ από το 2010, διαβλέποντας την κατάσταση που έτεινε να διαμορφωθεί.

Ο κ. Τσατσούλης επιβεβαίωσε το γεγονός ότι όσοι προμηθευτές είτε δεν δέχτηκαν κούρεμα των υποχρεώσεων τους, είτε δεν είχαν παρουσία στα ράφια της Μαρινόπουλος, πέτυχαν καλύτερης αντιμετώπισης από τις αλυσίδες σουπερμάρκετ.

Η Royal Mediterranean, είναι μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας με έδρα την Καβάλα, αξιοποιώντας την παλιά τέχνη της φυσικής διατήρησης φρέσκων λαχανικών όλο το χρόνο.
Τα προϊόντα της εταιρίας εκτός από την ελληνική αγορά εξάγονται σε 32 χώρες από την Νέα Ζηλανδία μέχρι το Μεξικό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσατσούλη, πολύ καλές αγορές θεωρούνται η Αμερική, η Νότια Κορέα αλλά και η Ρωσία.

Η εταιρεία πραγματοποιεί πωλήσεις 15 εκατ ευρώ, από τις οποίες το 85% προέρχεται από τις χώρες του εξωτερικού και το υπόλοιπο 15% από την εσωτερική αγορά.

H εταιρεία διαθέτει δύο εργοστάσια, ένα στην Ξάνθη και ένα στην Κωνσταντινούπολη και απασχολεί 100 μόνιμους υπαλλήλους και πάνω από 300 εργαζόμενους εποχικό προσωπικό.

Από τις γραμμές παραγωγής της εταιρείας περνούν ετησίως 9 εκατ. φρέσκα λαχανικά και περί τα 10 εκατ. βάζα φτάνουν στα ράφια των αλυσίδων σουπερμάρκετ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider