Βάζει λουκέτο στα καταστήματά της η Καλογήρου

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βάζει λουκέτο στα καταστήματά της η Καλογήρου

Δύσκολες ημέρες περνά η Καλογήρου, η εταιρεία πολυτελών παπουτσιών και αξεσουάρ όπως είχε γράψει το insider.gr, η οποία λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει έβαλε λουκέτο την περασμένη εβδομάδα σε δύο ακόμη καταστήματα.

Πρόκειται για τα καταστήματα Καλογήρου στο Golden Hall και το Nine West στο The Mall Athens, τα οποία έκλεισαν την περασμένη Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λουκέτο εξετάζεται να μπει και σε άλλα καταστήματα της αλυσίδας, ενώ το θέμα έχει απασχολήσει και τα στελέχη των τραπεζών, τα οποία εξετάζουν τρόπους για άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η αλυσίδα.

Η διοίκηση της εταιρείας Λεμονή, στην οποία ανήκει η Καλογήρου, τα τελευταία χρόνια (απο το 2011 και μετά) έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να περικόψει τα λειτουργικά κόστη, ενώ έχει κλείσει καταστήματα που δεν έχουν αποδώσει τα προσδοκώμενα.

Μία από τις ατυχείς επιχειρηματικές κινήσεις κινήσεις του Ομίλου, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, ήταν όταν την άνοιξη του 2010 άνοιξε ένα κατάστημα της διάσημης φίρμας γυναικείας ένδυσης Fendi στη συμβολή των οδών Bαλαωρίτου και Kριεζώτου στο Kολωνάκι.

Oι προσδοκίες ότι η Aθήνα θα συνέχιζε να αποτελεί προορισμό υψηλού επιπέδου αγορών δεν επιβεβαιώθηκαν και ως εκ τούτου η αποκλειστική μπουτίκ της δημοφιλούς φίρμας έκλεισε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σήμερα η αλυσίδα αριθμεί οκτώ καταστήματα (και ένα outlet στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα) και δύο ακόμη στην Κύπρο (σε Λεμεσό και Λευκωσία).
Να σημειωθεί ότι με βάση τον ισολογισμό του 2014 οι ζημιές άγγιξαν τα 11,1 εκατ ευρώ, με τις συσσωρευμένες ζημιές της αγγίζουν τα 49,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider