Η νέα εποχή για τον Σκλαβενίτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η νέα εποχή για τον Σκλαβενίτη

Περί τα 560 καταστήματα θα διαθέτει από αύριο 1η Μαρτίου ο Όμιλος Σκλαβενίτης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο μετά την ενσωμάτωση του δικτύου της Μαρινόπουλος.

Να σημειωθεί ότι σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου τα καταστήματα της Μαρινόπουλος θα παραμείνουν κλειστά προκειμένου να γίνει η μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Σε ανακοίνωση της πάντως στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας Μαρινόπουλος τονίζεται: «Νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για την στήριξη σας στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Η εταιρεία αλλάζει αλλά όχι οι άνθρωποι! Όλοι οι εργαζόμενοι των καταστημάτων θα είμαστε εδώ για εσάς, όπως πάντα, για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση».

Από την πλευρά της οικογένειας Σκλαβενίτη, πληροφορίες αναφέρουν ότι η μετάβαση στην νέο εποχή θα κυλήσει ομαλά καθώς η σχετική προεργασία έχει γίνει και όλα αναμένεται να λειτουργήσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Επίσης όλο το προηγούμενο διάστημα είχε προετοιμαστεί η πρώτη μέρα της κοινής λειτουργίας των δύο δικτύων, ενώ ήδη έχει προγραμματιστεί σε ποια από τα καταστήματα της Μαρινόπουλος θα αναρτηθούν οι ταμπέλες με το νέο εμπορικό τους σήμα.

Στελέχη επίσης της αλυσίδας τονίζουν ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο δίκτυο της επαρχίας όπου μέχρι πρώτινος η αλυσίδα δεν είχε παρουσία.

Παραμένει το πρόβλημα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης

Στο επίκεντρο πάντως των συζητήσεων παραμένει το πρόβλημα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, των επιπλέον χρημάτων που θα απαιτηθούν για την ολοκλήρωση του deal.

Aυτό άλλωστε ήταν και το θέμα που απασχόλησε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τις τράπεζες.

Η καθυστέρηση των διαδικασιών στο Πρωτοδικείο είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί εμπορικά για το δίκτυο ο Δεκέμβριος, δηλαδή ένα σημαντικό μέγεθος πωλήσεων, που θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να περιορίσει το κόστος της ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Έτσι πλέον φαίνονται να απαιτούνται άλλα 60 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, εκ των οποίων τα 10 εκατ ευρώ θα καλυφθούν από την οικογένεια Σκλαβενίτη.

Ηδη το συνολικό ποσό της δανειοδότησης, όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά μεταξύ της Σκλαβενίτης και των τραπεζών, ανέρχεται στα 370 εκατ. ευρώ και άλλα επιπλέον 125 εκατ. ευρώ από ίδια κεφάλαια της αλυσίδας.

Το ύψος της πρώτης ενδιάμεσης χρηματοδότησης ανέρχοταν στα 75 εκατ. ευρώ (τα 55 εκατ. ευρώ από έκτακτη δανειοδότηση και τα 15 εκατ. ευρώ από κεφάλαια που κατέβαλλε η Σκλαβενίτης).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider